Wachtwoordmanager Microsoft werkt met Chrome, Edge en meer

16 december 2020 1 Minuut 0 Reacties
windows-10-new

Microsoft heeft een nieuwe wachtwoordmanager uitgebracht die werkt met Google Chrome en de Edge-browser en op mobiele apparaten.

Nieuwe wachtwoordmanager van Microsoft

Microsoft werkt hard aan een nieuwe wachwoordmanager die gegevens synchroniseert tussen een aantal apparaten. Het gaat dan om computers, waaronder hybrides en convertibles, waar je de Google Chrome- en Edge-browser op gebruikt of mobiele apparaten met Android of iOS aan boord. Vanaf nu kun je een previewversie van de manager verwachten in de meest recente versie van de Microsoft Authenticator-applicatie. Dit is een gratis applicatie die je kunt gebruiken voor tweestapsverificatie, vergelijkbaar met de vaak aanbevolen Google Authenticator.

Net zoals veel andere wachtwoordmanagers kan ook de wachtwoordmanager van Microsoft wachtwoorden automatisch invullen binnen apps en op websites. Het maakt dan niet uit op welk besturingssysteem je werkt. Je slaat wachtwoorden aanvankelijk op via de Edge-browser. Via je je Microsoft Account worden vervolgens de gegevens gesynchr0niseerd met andere apparaten. Mocht je ook gebruikmaken van Google Chrome op je computer of tablet, dan kun je een nieuwe extensie downloaden die het synchroniseren voor z’n rekening neemt. De extensie download je hier.

Hoewel het een goed idee is om bijvoorbeeld je wachtwoorden op te slaan en te synchroniseren via je Microsoft Account, is het een nog beter idee om een zelfstandige wachtwoordmanager te omarmen. Zo ben je niet overgeleverd aan de grillen van één bedrijf. Bovendien is het zo dat dergelijke producten vaak uitgebreider zijn dan de standaardopties die Microsoft en bijvoorbeeld Google aanbieden. Mocht je toch veel vertrouwen hebben in Microsofts beleid, dan staat je nu niets in de weg je wachtwoorden ook via je Microsoft-account te synchroniseren.

Reacties (0)