Waarom een tablet PC kopen?

iPad lifestyle header

Een belangrijke vraag die veel mensen zichzelf stellen is of ze nu werkelijk een tablet nodig hebben. Met een laptop kun je namelijk veel dezelfde dingen doen en deze is ook mobiel. Maar, een tablet heeft een aantal voordelen ten opzichte van een laptop waaronder de bediening, het formaat en het gewicht. Met je vinger kun je alles bedienen wat er op het scherm verschijnt, het formaat van een tablet is vaak wat kleiner dan van een laptop en een tablet weegt minder aangezien er geen keyboard nodig is.

Zo kun je gemakkelijk op het internet surfen en door websites scrollen, video’s afspelen, boeken lezen, inzoomen op foto’s en nog veel meer. De bediening is in één woord te omschrijven als ‘intuïtief’, wat door veel mensen als natuurlijk ervaren wordt. Natuurlijk is het even wennen om niet meer op een echt toetsenbord te kunnen tikken, maar aan de andere kant is de kans groot dat wanneer je veel moet schrijven je toch een laptop, desktop PC of een los keyboard voor bij je tablet zult gebruiken. De tablet is vooral voor alle bedrijvigheid tussendoor en onderweg, en met name voor mediaconsumptie.

Surfen op het internet

Op een tablet is het surfen op het internet een van de gemakkelijkste dingen. Wanneer de verbinding met je thuisnetwerk (Wifi) of je mobiele dienst (3G/4G) snel is kun je zonder problemen elke website bekijken en hetzelfde doen wat je ook op een laptop of PC doet. Ook de sociale netwerken (Twitter, Facebook, etc) zijn vaak volledig geïntegreerd op tablets en zijn met één druk op de knop beschikbaar. Het beeldscherm van de tablet is groot genoeg om de meeste websites volledig en in goede kwaliteit te kunnen bekijken en ook de bediening is gemakkelijker dan bijvoorbeeld op een smartphone.

Het bekijken van videomateriaal

De beeldkwaliteit van de nieuwste tablets is vergelijkbaar met de kwaliteit van een laptop of desktop PC. Het spreekt voor zich dat je op een smartphone geen film kijkt aangezien het beeldscherm te klein is, maar een tablet heeft een perfecte grootte om ergens in de trein, het vliegtuig of in de tuin in een stoel een film te kijken. Daarnaast beschikken veel tablets over een aansluiting voor verbinding met de TV zodat je een film ook op groot scherm kunt weergeven.

Advertentie

Foto-weergave

Tablets beschikken over verschillende mogelijkheden om je foto’s op te slaan en weer te geven. Zo kun je bij sommige tablets de foto’s met een SD card of USB aansluiting inladen, maar meestal is het ook draadloos mogelijk via Wifi. De foto-weergave van tablets is vaak uitgebreider en makkelijker dan die op een laptop of PC. Zo kun je met je vingers zeer gemakkelijk door foto’s scrollen, inzoomen op foto’s en foto’s draaien. Dit heeft allemaal weer te maken met de intuïtieve bediening. Daarnaast is het een leuke bijkomstigheid dat je een tablet ook simpelweg als een digitale fotolijst kunt gebruiken en ergens neer kunt zetten.

Gaming

Er komen voor tablets steeds meer games uit. Dit varieert tot simpele en leuke games die je even tussendoor speelt tot uitgebreide en complexe games waar je uren aan kunt besteden. Natuurlijk kan dit ook op een laptop of PC, maar tablets zijn mobieler en hebben geavanceerdere technieken die een nieuwe dimensie aan games kunnen toevoegen. Zo kun je met de bewegingssensor in bepaalde tablets een game besturen door de tablet te bewegen, bijvoorbeeld in een race-spel. De beeldkwaliteit is ook voor games hoog en de mogelijkheden zijn zeer uitgebreid.

E-reader functie (boeken lezen)

Een medium dat samen met de tablet PC opkomt is de e-reader waarop je e-books leest. Een e-book is eigenlijk een gewoon boek of een blad (magazine) maar dan puur digitaal en geoptimaliseerd voor tablets en e-readers. Alle dingen die je normaal gesproken ziet in een boek komen ook terug in een e-book. Zelfs de functie van het omslaan van de pagina kan met verscheidene tablets en e-readers nagebootst worden. Een groot voordeel van deze ontwikkeling is dat je honderden tot duizenden boeken kunt bewaren op je tablet en kunt lezen wanneer en waar je wilt.

Lees meer over het verschil tussen een e-reader en een tablet voor het lezen van boeken.

Productiviteit (zakelijk)

Natuurlijk kan er op een tablet ook gewerkt worden. Er zijn inmiddels voor elk platform voldoende applicaties en diensten beschikbaar om je werk op je tablet te kunnen doen. Denk aan het versturen van e-mails, het bewerken van Word-bestanden, het lezen van PDF’s, het maken van een PowerPoint-presentatie, het bijwerken en synchroniseren van je agenda, etc. Er zijn ook diverse applicaties die tablets kunnen omtoveren in een mobiele telefoon. Daarnaast worden tegenwoordig veel tablets uitgerust met een keyboard dock of kan er een optioneel keyboard aangeschaft worden zodat je ook lange teksten zonder problemen kunt tikken. Kortom, ook voor productiviteit onderweg en thuis is een tablet ideaal.

Lees meer over een tablet of een laptop kopen.

Middelpunt

Eigenlijk kan een tablet gezien worden als het middelpunt van al je apparatuur. Het zit net tussen je smartphone en je computer of laptop in en je kunt de tablet overal mee naartoe nemen. Alles is vaak ook eenvoudig tussen verschillende apparaten te synchroniseren middels diverse cloud-diensten.

Meer informatie

Wil je meer weten over de aanschaf van tablets en tips lezen voor het gebruik van tablets dan kun je terecht in ons archief met tablet tips en adviezen. Ben je nog niet overtuigd en wil je eerst wat meer weten? Stel dan je vragen in onze Vraag & Antwoord.