Voormalig RIM werknemer zegt dat de BlackBerry PlayBook geen lang leven zal hebben

11 januari 2011 1 Minuut 0 Reacties
blackberry-playbook

De CES van dit jaar was vooral gefocust op tablets en voor sommigen is dit een reden om een beetje moe te worden van de tablet hype. Dan hebben we nu wat nieuws dat de interesse in dit gebied misschien weer wat kan oplaaien. Een voormalig werknemer van RIM, Raymond Reddy, heeft namelijk te kennen gegeven dat de BlackBerry PlayBook een aantal onplezierige problemen zal tegenkomen. Volgens de beste man zal de lancering een soort van 'Death on Arrival Launch' zijn, wat eigenlijk wil zeggen dat de tablet al vanaf het eerste moment geen kans zal maken.

Volgens bepaalde bronnen zouden de belangrijkste problemen de timing, ondersteuning voor ontwikkelaars, en het vertrouwen van het platform op tethering met Blackberry telefoons zijn. Ook de lancering van de tablet zou in gevaar komen doordat de makers problemen hebben met het afstellen en tweaken van het QNX besturingssysteem. Daarnaast zou RIM niet genoeg applicaties beschikbaar hebben voor de lancering, wat voor potentiële gebruikers een behoorlijk negatief punt is aangezien de iPad en Android tablets applicaties hebben die elke dag als paddenstoelen uit de grond schieten.

De BlackBerry Playbook wordt eind huidig kwartaal verwacht en dit soort nieuws zal zeker het enthousiasme van de lancering doen temperen.

Reacties (0)