‘Voorkant Galaxy Note 7 laat ruimte voor irisscanner zien’

01 juli 2016 1 Minuut 0 Reacties
Samsung Galaxy Note7 logo

Er is een foto opgedoken waarop we mogelijk de voorkant van de Samsung Galaxy Note 7 te zien krijgen, met een opening voor de irisscanner. Samsung heeft nog niets bevestigd over het apparaat, maar dat de Note 7 wordt voorzien van zo'n scanner is inmiddels een hardnekkig gerucht.

Krijgt de Galaxy Note 7 een irisscanner?

Op de onderstaande foto zien we mogelijk de voorkant van de Samsung Galaxy Note 7, een phablet die Samsung dit jaar moet gaan aankondigen. Op de foto is te zien dat de Note 7 wordt voorzien van een 5,8″-scherm met gebogen randen, met aan de bovenkant openingen die we niet eerder op een Galaxy S- of Galaxy Note-toestel voorbij hebben zien komen. Daardoor leeft nu de gedachte dat één van die openingen is bedoeld voor de irisscanner waar we al zo veel over hebben gehoord. De openingen lijken daar groot genoeg voor.

Onlangs dook er nog een patent op van Samsung waarin de irisscanner werd uitgelegd. De frontcamera in dit patent is vervangen door drie afzonderlijke cameralenzen die allemaal meehelpen om de iris van een oog op een juiste manier te herkennen. Infrarood wordt gebruikt om de iris in beeld te krijgen. De ene lens is voor korte afstand, de ander voor wat langere afstand, zodat het oog in elke positie herkend kan worden. Je hoeft hem dus niet heel precies op een voorgeschreven aantal centimeters voor je oog te houden.

Reacties (0)