‘Volgende vlaggenschip van Huawei krijgt iPhone X-achtige inkeping’

08 december 2017 1 Minuut 0 Reacties
iphone-x-truedepth-face-id

Als we de geruchten mogen geloven dan krijgt het volgende vlaggenschip van Huawei een soort iPhone X-achtige inkeping op het scherm. Dat blijkt uit informatie die gehaald is uit firmwarebestanden die van de Chinese fabrikant afkomstig zijn.

Huawei P11 met iPhone X-achtige inkeping?

Veel smartphoneliefhebbers zijn er nog niet over uit of die inkeping op de iPhone X nou lelijk of geniaal bedacht is. Hoe je er ook naar kijkt, het ziet ernaar uit dat meer smartphones die design gaan krijgen. Niet alleen heeft de Android-smartphones Essential Phone al een dergelijk design, ook Huawei blijkt er interesse in te hebben. Dat blijkt uit informatie uit firmwarebestanden die van het bedrijf afkomstig zijn, laat XDA Developers weten. Deze ‘notch’ zou ook een stuk kleiner moeten zijn dan op de eerdergenoemde iPhone X.

In de tekst wordt er naar deze inkeping verwezen als RoundCornerDisplay. Verder wordt er nog een keer naar verwezen, maar dan met het woord ‘notch’. De bovenstaande afbeelding is niet afkomstig uit de firmwarebestanden, maar is nagemaakt — zo kan het er dus straks uit gaan zien. Daarnaast lijkt inmiddels bevestigd te zijn dat het volgende toestel van Huawei (de P11?) een 6.01″-scherm krijgt, met een resolutie van 2.160 bij 1.080 pixels (maar door de inkeping kan het design in feite 2.244 bij 1.080 pixels worden).

Reacties (0)