‘Volgende iPhone krijgt geen thuisknop, maar een functieomgeving’

16 februari 2017 1 Minuut 0 Reacties
iphone-concept-art-retina

De volgende iPhone zou geen thuisknop gaan krijgen, maar een speciale functieomgeving met daarin enkele virtuele knoppen. Dat houdt in dat - mocht het gerucht kloppen - Touch ID zoals we dat nu kennen ook zal gaan verdwijnen.

Functieomgeving voor volgende iPhone – gerucht

Als we de doorgaans betrouwbare analist Ming-Chi Kuo mogen geloven, dan zal de volgende iPhone geen thuisknop gaan bevatten. Ook zal Touch ID dan verdwijnen zoals we dat nu kennen. In plaats daarvan krijgen we een smartphone van Apple met een scherm dat van rand tot rand loopt, met wat een functieomgeving wordt genoemd. Binnen die omgeving op de smartphone zullen enkele virtuele knoppen aanwezig zijn. Eerder kwam al in het nieuws dat Apple werkt aan een nieuw systeem voor het herkennen van vingerafdrukken, zoals je hier leest.

Eén van de nieuwe modellen iPhones zou een scherm van 5,8-inch gaan krijgen. Echter, 5,15-inch zou daarvan gebruikt kunnen worden door de gebruiker, terwijl de rest is gereserveerd voor de virtuele knoppen. Dat scherm zou dan een resolutie krijgen van 2.436 bij 1.125 pixels. Qua formaat zou Apple de smartphone ongeveer even groot hebben gemaakt als de iPhone 7, met een 4,7″-scherm. Mogelijk zal de rand aan de bovenkant ook verdwijnen, vergelijkbaar met de Xiaomi Mi Max. Uiteraard heeft Apple nog niet gereageerd op deze geruchten.

Reacties (0)