Vivo Nex 2 aangekondigd: 10 GB werkgeheugen en tweede scherm

11 december 2018 2 Minuten 0 Reacties
Vivo Nex 2

De Chinese fabrikant Vivo heeft vandaag de Vivo Nex 2 gepresenteerd. Het nieuwe toestel heeft een oled-scherm aan zowel de voorkant als de achterkant en krijgt maar liefst 10 GB werkgeheugen.

Fabrikant Vivo zal bij de meeste Nederlanders geen belletje doen rinkelen. De Chinese smartphonefabrikant is vooral in Azië actief. In juni werd de Vivo Nex gepresenteerd, gebaseerd op de concepttelefoon Vivo Apex. Dit toestel met voorkantvullend oled-scherm van 6,59-inch verscheen officieel niet in Nederland, maar is via grijze import wel bij een aantal shops in ons land verkrijgbaar. Vorige maand verschenen geruchten over de Vivo Nex 2. De opvolger van de Nex zou mogelijk een tweede scherm krijgen. Vandaag is het toestel officieel aangekondigd. Foto’s komen van het profiel van Vivo op het Chinese Weibo.

De Vivo Nex 2 werd vandaag officieel gepresenteerd tijdens een evenement in Shanghai. Net als de futuristische Apex en Nex zit ook de Nex 2 weer boordevol technische hoogstandjes. Zo beschikt dit toestel inderdaad over twee schermen. Waarom moeilijk doen met een notch als je gewoon je telefoon om kunt draaien naar het tweede scherm? Zo heb je helemaal geen selfiecamera nodig. Draai simpelweg de Vivo Nex 2 om en je hebt de beschikking over de drie camera’s aan de achterzijde. En dankzij het scherm aan de achterkant hoef je geen concessies te doen. Beide display’s zijn oled-schermen. De voorkant heeft een voorkantvullend 6,3″-scherm in een resolutie van 2.340 bij 1.080 pixels en het scherm aan de achterkant is 5,5-inch in een resolutie van 1.920 bij 1.080 pixels. Doordat het tweede scherm iets kleiner is heeft Vivo de drie camera’s bovenaan het tweede scherm kunnen plaatsen. Hiermee kun je het toestel ook ontgrendelen middels Face Unlock.

Snapdragon 845 en 10 GB werkgeheugen

Het toestel komt met een Snapdragon 845-processor, 10 GB werkgeheugen en een batterij met een capaciteit van 3.500 mAh. Dit lijkt wat weinig voor twee oled-schermen, maar de praktijk zal uitwijzen of dit voldoende batterijcapaciteit zal zijn. Ook draait de smartphone direct Android 9.0 Pie out-of-the-box. Alhoewel het toestel tevens gericht is op de internationale markt, is er nog niets bekend over een uitgave buiten China. In China verschijnt het toestel op 29 december voor omgerekend 725 dollar.

Reacties (0)