Voorlopig geen vingerafdrukscanner onder scherm Samsung-telefoons

07 augustus 2017 2 Minuten 0 Reacties
samsung-galaxy-note-8-lek-juli

Samsung lijkt er nog niet in geslaagd te zijn een vingerafdrukscanner onder het scherm van een van zijn toptoestellen te plaatsen. Op zijn kortst is dat pas over een jaar zo.

De grote smartphonefabrikanten werken allemaal aan een nieuwe innovatie: een vingerafdrukscanner onder het scherm van hun toptoestelen integreren. Samsung, Apple en ook andere bedrijven steken miljoenen in de ontwikkeling van die technologie. Maar ze stuiten allemaal op hetzelfde probleem: de helderheid van het scherm gelijk houden is moeilijk als zich daar een vingerafdrukscanner onder bevindt.

Samsung en de Galaxy-telefoons

De afgelopen maanden ging het gerucht al meermaals bij een nieuw toptoestel van Samsung. Het zou de Galaxy S8 voorzien van een vingerafdrukscanner onder het scherm en daarna was er hetzelfde verhaal rond de Galaxy Note 8. Beide verhalen zijn niet waar. Nu stelt KGI Securities dat we nog dik een jaar moeten wachten op het eerste Samsung-toestel met die technologie.

Het bedrijf zou er nog niet in slagen de vingerafdrukscanner onder het scherm van de Galaxy S9 te plaatsen. De Zuid-Koreaanse hardwarefabrikant zou er nog langer voor nodig hebben en er op zijn vroegst pas met de Galaxy Note 9 in slagen. Om die reden zal de vingerafdrukscanner voorlopig dus op de achterkant van de Samsung-toestellen blijven liggen.

Advertentie

“De Galaxy S9 krijgt andere verkoopargumenten, waaronder een verbeterde irisscanner en dubbele camera. Samsung hoeft dus geen risico te nemen en de optische vingerafdrukscanner overhaast onder het scherm te integreren,” schrijft KGI Securities.

Andere bedrijven zijn eerder

Het is toch enigszins opmerkelijk, maar niet Apple of Samsung lijken de eerste te zijn om deze race te winnen. Het schijnt dat het Chinese merk Vivo er al in geslaagd is om een vingerafdrukscanner onder het glas van een smartphone te plaatsen. Dat zou het doen in samenwerking met onder meer Nvivia. De eerste filmpjes waaruit blijkt hoe de scanner onder het scherm werkt, kwamen al op het internet te staan.

Het past binnen een nieuwe trend op de smartphonemarkt, waarin Chinese bedrijven het beter doen dan de traditioneel grootste partijen. Afgelopen week bleek nog dat de drie grootste Chinese bedrijven steeds dichter bij Apple en Samsung komen als het aankomt op de verkopen van smartphones.

Reacties (0)