Vijf tablet accessoires die je niet mag missen

28 september 2018 6 Minuten 1 Reacties
tabletmagazine

De tablet is inmiddels een niet meer weg te denken hulpmiddel in veel huishoudens. We geven een overzicht van de vijf beste tablet accessoires die je niet mag missen.

De tablet is inmiddels een niet meer weg te denken hulpmiddel in veel huishoudens. Sterker nog, de markt voor tablets en tablet accessoires groeit momenteel harder dan de markt voor pc’s en laptops. Een groot voordeel van een tablet is dan ook het gebruiksgemak. Je kunt er gewoon mee op de bank zitten om te internetten, een spelletje te spelen of een boek te lezen en alles is gemakkelijk te bedienen met het aanraakscherm of met aanvullende tablet accessoires. Ook voor tabletgebruikers die veel reizen is de tablet een uitkomst. De tablet neemt niet veel ruimte in beslag en je kunt onderweg heel gemakkelijk doorwerken.

Hoewel je met een tablet al optimaal kunt profiteren van een hoog gebruiksgemak, zijn er altijd nog manieren het gebruik van een tablet nog gemakkelijker te maken. Daarvoor zijn sinds de introductie van de tablet al veel verschillende tablet accessoires op de markt gekomen. Sommige van deze tablet accessoires zoals een tablet toetsenbord zijn een handig hulpmiddel om het werk makkelijker te maken, andere tablet accessoires zijn noodzakelijk of juist een middel om de levensduur van een tablet te verlengen. Daarom hier 5 van de beste tablet accessoires die je niet mag missen.

1. Tablet hoes

Wil jij je tablet goed beschermen onder alle omstandigheden, dan hoort de tablet hoes bij de onontbeerlijke tablet accessoires. Maar wanneer je een tablet hoes zoekt, dan zie je vaak door de bomen (lees: tablet accessoires) het bos niet meer. De keuze in de verschillende soorten tablet hoezen is enorm. Welk soort tablet hoes moet je dus nemen?

Advertentie

Back covers

We kennen allemaal de kunststof covers voor smartphones. Ook voor tablets zijn deze back covers beschikbaar. Zoals de naam al weergeeft beschermt een back cover enkel de achterkant en de zijkanten van je tablet voor schade tijdens het vallen. De meeste back covers zijn kunststof tablet accessoires. Dit kan een dunne flexibele kunststof hoe zijn, maar kan ook uit hard kunststof zijn gemaakt. Deze harde back covers zijn verkrijgbaar in vrolijke kleuren en zijn geschikte tablet accessoires als je kinderen veel met de tablet bezig zijn. Let bij aankoop van een back cover wel op of deze geschikt is voor je tablet. Hoewel er talloze van deze tablet accessoires zijn, zijn er namelijk maar weinig universele back covers te koop.

Book covers

Book covers beschermen zowel de achterkant als de voorkant van je tablet. Er zijn dan ook talloze verschillende book covers te koop van allerlei materialen. Meestal is het een flip-over book cover, waarbij je de voorkant kunt weg klappen. Meestal kan een book cover ook dienen als tablet standaard, dus dit zijn dubbel handige tablet accessoires. Ook zijn er book covers met een ingebouwd keyboard.

2. Tablet toetsenbord

Als je veel moet typen, dan kan dit op een tablet lastig zijn. Er zijn daarom speciale tablet toetsenborden te koop. Deze tablet accessoires kun je verbinden met je tablet.

Als je je tablet op een standaard zet met het toetsenbord ervoor, dan heb je een soort van kleine laptop en kun je veel gemakkelijker grote stukken tekst typen. Het toetsenbord kan aangesloten worden met een kabel, maar het is ook mogelijk om de tablet keyboard Bluetooth gestuurd aan te schaffen. De keyboard maakt dan draadloos verbinding met de tablet door middel van de Bluetooth verbinding.

3. Oplader

Een oplader voor je tablet hoort bij de noodzakelijke tablet accessoires, zodat je er draadloos mee kunt werken. Normaliter zit er altijd een oplader bij je tablet als je deze nieuw aanschaft. Maar het gebeurt dikwijls dat de kabel van de oplader het begeeft. Er zijn daarom talloze verschillende opladers in omloop. Belangrijk is om te weten dat alle producten van Apple een afwijkende maat hebben ten opzichte van tablets die met Android werken. De kabels voor Android tablets zijn over het algemeen gestandaardiseerd. Ben je veel onderweg en heb je niet altijd een stroompunt bij de hand, dan is het verstandig om een powerbank aan te schaffen. Deze tablet accessoires laad je thuis volledig op, zodat je je tablet ook onderweg altijd van stroom kunt voorzien.

4. Screenprotector

Met een back cover kun je de achterkant van de tablet beschermen tegen vallen, maar dat geldt niet het voor belangrijkste gedeelte van het tablet: het scherm. Om je scherm ook te beschermen kun je gebruikmaken van een screenprotector. Belangrijk aan een screenprotector is dat de aanraakbaarheid van het scherm behouden blijft. Een tablet werkt immers met een aanraakscherm. Dit type tablet accessoires is meestal gemaakt van folie of van “tempered glass”. Een folie is iets lastiger aan te brengen omdat er gemakkelijker bubbels onderstaan. Ook moet het scherm optimaal schoon zijn voordat je folie aanbrengt anders blijf je stof of vlekken zien. Tempered glass is een ideale screenprotector. Dit is een 0,3 millimeter dik glasplaatje van gehard glas. Dit glas is volledig transparant en zeer sterk. Mocht het bij een harde val toch breken, dan zal dit glas niet in duizenden stukjes uiteen breken en het belangrijkste: het glas van je tablet is onbeschadigd.

5. Tablethouder

Wil je gemakkelijk aan tafel werken met je tablet zonder dat je hem hoeft vast te houden? Schaf dan voor bij je verzameling tablet accessoires een tablethouder aan. Een dergelijke houder zet je gewoon op tafel neer, tablet erop en je kunt aan de slag. Het grote voordeel van een tablet is dat het gemakkelijk te vervoeren is en niet alleen voor thuis te gebruiken is. Zo kun je bijvoorbeeld een tablet in je auto gebruiken in de auto, bijvoorbeeld als routeplanner. Je hebt dan een veel duidelijker overzicht dan wanneer je een smartphone gebruikt. Ook voor in de auto zijn speciale tablet accessoires in de vorm van houders beschikbaar die je eenvoudig aan het raam of dashboard kunt vastklikken. Er zijn ook houders die je kunt gebruiken om de tablet aan de hoofdkussens van de autostoelen te bevestigen. Bij lange autoritten kunnen de kinderen zich dan prima met een tablet vermaken, zonder dat er risico is op schade.

Zoals je ziet: tablet accessoires zijn er in vele handige varianten

Advertentie

Dit artikel is tot stand gekomen in opdracht van Allekabels.nl.

Reacties (1)