Vijf handige reis- en vakantie-apps voor komende zomer

02 juni 2015 8 Minuten 1 Reacties
De beste reis-apps

De zomervakantie staat al weer bijna voor de deur. Daarom is het hoogste tijd om je tablet te voorzien van de beste reis-apps voor aankomende zomer. Wij zochten de beste reis-apps voor je uit.

De zomervakantie staat al weer bijna voor de deur. Het lijkt me sterk dat je al nagedacht hebt over wat je allemaal gaat meenemen op vakantie. Toch kunnen we alvast één item toevoegen aan je vakantie inpaklijstje, en dat is natuurlijk je tablet. Steeds meer beschikken over een tablet en nemen deze mee op vakantie. En op zich is dit niet zo gek, want een tablet is gemakkelijk mee te nemen en beschikt over alle functionaliteiten die je nodig hebt. Toch is het handig om een aantal functionaliteiten toe te voegen. En dan bedoel ik functionaliteiten in de vorm van: de beste reis apps voor de zomer van 2015. De onderstaande apps zijn gratis en beschikbaar in de Google Play en de App Store.

TripAdvisor – voor iedereen wat wils

Iedere reiziger heeft ongetwijfeld wel eens gebruik gemaakt van de diensten van TripAdvisor. In september 2013 hebben we het al eerder over Tripadvisor-app gehad, maar in de tussentijd zijn er een aantal dingen veranderd. De app beschikt over een community aan reizigers die graag hun mening achter laten. In totaal beschikt TripAdvisor over meer dan 250 miljoen meningen van andere reizigers. Dit maakt het voor jou makkelijker om je reis vorm te geven. Deze reizigers vertellen je namelijk graag hun ervaringen op het gebied van een goede slaapplek, restaurant of de beste plek voor een bak koffie. Daarbij biedt de app over elke stad informatie over historie, bezienswaardigheden en wat er te doen is. De geregistreerde leden kunnen deze bezienswaardigheden beoordelen met een cijfer van 1 t/m 5. Zo weet jij welke bezienswaardigheid je absoluut niet mag missen en welke je eventueel kunt overslaan. De enige beperking die ik kan op noemen is dat de app over een map beschikt die alleen online te gebruiken is. Dit is jammer, want in een stad in een ander land heb je vaak geen mobiel internet. Als oplossing kun je hiervoor Google Maps of maps.me gebruiken.

 

Advertentie

De TripAdvisor app is gratis te downloaden in de Google Play Store, App store en Windows store.

Tripadvisor

Vakantiebieb – altijd wat te lezen

De meeste reizigers lezen tijdens hun vakantie graag een goed boek. De app Vakantiebieb biedt gratis een assortiment aan boeken voor jong en oud aan gedurende de vakantieperiode (start 1 juni). In de eerste maand zijn er 30 boeken beschikbaar. Deze boeken zijn voornamelijk bedoeld voor de jeugd. Begin juli worden er meer boeken voor volwassenen (romans), taalgidsen en tijdschriften toegevoegd. Je beschikt over een eigen boekenkast en kunt de gedownloade boeken en tijdschriften offline lezen of laten voorlezen. De applicatie is een initiatief van de Bibliotheek. Ben je geen lid van de Bibliotheek? Geen zorgen, je kunt je gemakkelijk en gratis aanmelden.

De lancering van de Vakantiebieb-app voor de app in de App store laat iets langer op zich wachten dan verwacht. Je kunt de app al wel downloaden, maar er worden nog geen boeken aangeboden. Voor Android-gebruikers worden de boeken sinds 1 juni aangeboden. Apple-gebruikers kunnen tot die tijd op www.vakantiebieb.nl kijken welke titels er aangeboden worden.

Dit is natuurlijk pas een waardevolle reis-app voor jou op het moment dat er boeken in staan die je leuk vindt om te lezen. Daarbij is het jammer dat de boeken alleen maar in de vakantieperiode beschikbaar zijn. Mocht er voor je als Apple-gebruiker geen interessante boeken tussen zitten, kijk dan even wat de App van de Bruna je te bieden heeft.

De Vakantiebieb-app is gratis te downloaden in de Google Play Store en App store.

Vakantiebieb

Diaro – vakantieverhalen bijhouden

Het bijhouden van een dagboek tijdens je vakantie; het schiet er vaak bij in. Toch is het de moeite waard om het te doen. Diaro doet een goede poging om het bijhouden van een dagboek tijdens je vakantie leuk en laagdrempelig te houden. Je hebt de mogelijkheid om dagelijks je belevenissen en gedachten op te schrijven en kunt daar eventueel een leuke foto aan toevoegen. Andere mogelijkheden zijn het toevoegen van tags, waardoor je je berichten altijd terug kan vinden. En het toevoegen van een locatie, zodat je altijd weet om welk moment het berichtje ook al weer ging. Houd je liever een berichtje privé? Dan kun je het desbetreffende berichtje met een code grendelen. Uiteindelijk kun je al je vakantieverhalen inclusief foto’s uploaden in PDF formaat, wat je gemakkelijk kunt delen met je medereizigers.

De Diaro app is gratis te downloaden in de Google Play Store en App store.

Diaro

Google Goggles (Android) – je reisgids altijd in je pocket

Aankomende zomer heb je tijdens je vakantie helemaal geen reisgids meer nodig. De Google Goggles apps vertelt je alles over een beroemd monument of een bekend schilderij op het moment dat jij daar een foto van neemt. En dat is niet het enige. De app beschikt over een vertaal functie, scant QR-codes en kan contacten toevoegen door visitekaartjes te scannen. En mocht je er echt niet uitkomen dan lost Google Goggles ook nog eens je Sudoku op. De database die achter het herkennen zit van momenten, gebouwen en schilderijen zit, wordt in de toekomst flink uitgebreid. Dit betekent dat we deze app in de toekomst ook kunnen gebruiken voor bijvoorbeeld het herkennen van de auto van je buurman. Als Apple-gebruiker baal ik stiekem best wel van het feit dat de Google Goggles-app alleen beschikbaar is in de Google Play Store.

De Google Goggles-app is gratis te downloaden in de Google Play Store.

Google Goggles

Kayak – gegarandeerd de voordeligste vlucht of hotelovernachting

En tot slot de Kayak app van kayak.com in de top vijf beste reis apps voor komende zomer. Het kan altijd een hele opgave zijn om het voordeligste vliegticket of hotelovernachting te bemachtigen. Met de applicatie van Kayak ben je slechts één zoekopdracht verwijderd van het voordeligste ticket of hotelovernachting. Het afgelopen jaar heb ik een aantal keer gebruik kunnen maken van de diensten van Kayak en heb daarbij verschillende vergelijkingswebsites voor vliegtickets uitgeprobeerd. Telkens kwam Kayak het voordeligst uit de bus. Verder heb je de mogelijkheid om een hotelovernachting te boeken of een auto te huren.

Advertentie

Uiteraard zijn er vele vergelijkingswebsites en apps beschikbaar voor het boeken van een vliegticket. Ben je erg tevreden over een bepaalde website of app voor het vergelijken van vliegtickets? Of denk je een website of app te weten waar je nog voordeliger uit bent? Laat het ons en de andere lezers weten!

De Kayak app is gratis te downloaden in de Google play, App store en Windows store.

Kayak

Heb je suggesties?

Uiteraard zijn dit niet alle interessante apps die je komende zomer mee op reis kunt nemen. Heb je toevoegingen die zeker niet aan dit rijtje mag ontbreken? Laat dan even een reactie achter!

Reacties (1)