De beste goedkope tablets van 2016 voor onder de 150 euro

01 november 2016 6 Minuten 0 Reacties
samsung-galaxy-tab-10-1-7-0-groot-1

Ben je op zoek naar een tablet maar heb je een klein budget? Gelukkig heb je tablets heb je in allerlei prijscategorieën. In dit artikel hebben we de vijf beste tablets die minder dan 150 euro kosten voor je onder elkaar gezet. De tablets staat in een willekeurige volgorde.

Samsung Galaxy Tab A 7.0 (2016)

De Samsung Galaxy Tab A 7.0 (2016) is een tablet die gericht is op de prijsbewuste consument. Het apparaat kost zo’n 137 euro en daar krijg je meer dan prima specs voor terug. Het zijn niet de meest geweldige specificaties van dit moment (mag je ook niet verwachten voor die prijs), maar je kunt er echt goed op lezen, surfen en zelfs een beetje op gamen. Met 1,5GB aan werkgeheugen 8GB aan opslaggeheugen kom je ook goed uit de voeten; 8GB is misschien weinig, maar veel bestanden staan gelukkig tegenwoordig in de cloud.

Daarnaast wordt de Samsung Galaxy Tab A 7.0 (2016) ook geleverd met minder vooraf geïnstalleerde applicaties dan zijn grotere en iets duurdere broer (die helaas net niet op deze lijst past) en zijn de apps die worden meegeleverd soms nog handig ook. Heb je kinderen? Dan kun je ze in een veilige omgeving laten surfen dankzij de Kids-applicatie. Met een schermresolutie van 1200 bij 800 pixels, komen foto’s en video’s ook nog eens goed tot hun recht. Ook krijg je Android 6.0 Marshmallow als besturingssysteem meegeleverd.

Lees ook onze recensie van de Samsung Galaxy Tab 7.0 (2016).

Lenovo Tab 3 7

Mocht je op zoek zijn naar de goedkoopste tablet op deze lijst, kijk dan niet verder dan de Lenovo Tab 3 7. Deze tablet, met het handzame formaat van 7-inch, is uitermate geschikt voor kinderen. Het apparaat bevat functie die eigenlijk voor iedereen goed zijn, zoals een filter voor blauw licht. Uit verschillende onderzoeken blijkt dat het filteren van dit licht in de avond voor een betere nachtrust kan zorgen. Je hoeft hiervoor geen aparte applicatie te downloaden, zoals Twilight, aangezien de functionaliteit direct ingebouwd zit.

De Lenovo Tab 3 7 beschikt over een resolutie van 1024 bij 600 pixels. Kijkhoeken zijn prima, de kleurweergave is natuurlijk en het contrast ligt op gemiddeld niveau. De resolutie is wel wat aan de lage kant, maar voor negentig euro mag je ook niet verwachten dat de beelden haarscherp zijn. Voor een tientje extra krijg je overigens dubbel zoveel intern geheugen (van 8GB naar 16GB). Android 6.0 Marshmallow is het OS. Onder de motorkap zit verder 1GB aan werkgeheugen, genoeg voor de meeste apps.

Acer Iconia One 10 B3-A20

Je zou bijna verwachten dat je voor minder dan 150 euro geen tablet aantreft met een scherm groter dan 8-inch. Niets is echter minder waar, omdat de uiterst geschikte Acer Iconia One 10 het tegendeel bewijst met zijn 10″-scherm. Ook deze tablet beschikt over 1GB aan werkgeheugen, wat in principe genoeg is voor de meeste apps. Je kunt er wellicht niet al te best op gamen (de nieuwste games kun je bijna vergeten), maar voor andere mediaconsumptie (bekijken van foto’s en video’s) is dit een goed apparaat.

Het beeldscherm heeft dezelfde resolutie als die van de Samsung Galaxy Tab A 7.0. Doordat het scherm echter iets groter is, zullen de beelden ook iets minder scherp zijn. Desondanks kun je genieten van scherpe beelden op het grote scherm. Daarnaast beschikt het apparaat ook over een grote accu van 6100mAh, wat een gebruikersduur van om en nabij de tien uur oplevert. Met Android 5.1 Lollipop aan boord kun je ook nog rekenen op een goed beveiligde versie van Android. Het interne opslaggeheugen bedraagt 16GB.

Lees ook onze recensie van de Acer Iconia One 10.

Asus ZenPad C 7.0 (Z170C)

Ben je op zoek naar een tablet die niet zo geavanceerd is, maar gewoon doet wat die moet doen — en goed ook? Dan kun je altijd de Asus ZenPad C 7.0 overwegen. De tablet beschikt over 1GB aan werkgeheugen en een resolutie van 1024 bij 600 pixels. Dat betekent dat je er prima video’s en foto’s mee kunt bekijken. De Intel Atom x3-processor onder de motorkap zorgt ervoor dat het apparaat vlot reageert en te werk gaat. Ook is er nog 16GB aan interne opslagruimte aanwezig, uit te breiden met een micro-sd-kaart tot 128GB.

Daarnaast beschikt de Asus ZenPad C 7.0 ook over een riante batterij en een luxueus design, wat de fabrikant het Clutch-design noemt. Wanneer je de tablet horizontaal vasthoudt met de achterkant naar buiten toe, dan lijkt het net of je een nette handtas draagt. Zwart, wit en Aurora Metallic zijn de kleuren waarin de tablet verkrijgbaar is. Als besturingssysteem krijg je Android 5.0 Lollipop. Momenteel is de tablet al verkrijgbaar voor een prijs van 117 euro, wat aanzienlijk lager is dan de introductieprijs van het apparaat.

Acer Iconia One 8 (B1-850)

Een vergelijkbaar model is de Acer Iconia One 8. Deze handige Android-tablet beschikt over een iets recentere versie van het Android-besturingssysteem, namelijk Android 5.1 Lollipop. En hoewel de processor in dit apparaat iets minder krachtig is in vergelijking met die van Asus, is wel de accu een stuk groter, namelijk 4600mAh. Aangezien je beide tablets waarschijnlijk op dezelfde manier zou gaan gebruiken, bekijken van foto’s en video’s, kun je wellicht beter voor een model met een grotere batterij kiezen.

Daarnaast is ook deze tablet voorzien van een kindvriendelijke interface, waarin kinderen vrij kunnen spelen en ontdekken. De Acer Iconia One 8 is uitgerust met een ips lcd-display dat een resolutie van 1280 bij 800 pixels heeft. En op zo’n klein scherm betekent dat een best scherp beeld. Acer heeft het scherm verder voorzien van een speciale coating om reflecties en vingerafdrukken tegen te gaan. Er is 1GB aan werkgeheugen aanwezig, evenals 16GB aan interne opslagruimte. Het apparaat ondersteunt microsd-kaarten tot 128GB.

Lees ook de recensie van de Acer Iconia One 8.

Meer tips en tablets

Wil je meer tips lezen? Neem dan ons uitgebreide archief met tips eens door. Voor meer informatie over de verschillende Android-tablets, raden we je aan onze tablet database eens door te nemen. Een overzicht van de beste tablets ongeacht het budget vind je in ons beste tablets archief.

Reacties (0)