ViewSonic lanceert ViewPad 7x, ViewPad 10pro en ViewPad 7e

01 september 2011 1 Minuut 0 Reacties
viewsonic-viewpad-7x

We hebben ze allemaal de afgelopen weken al eens voorbij zien komen maar tijdens de IFA 2011 beurs heeft ViewSonic de drie nieuwe ViewPad tablets officieel gelanceerd. De nieuwe generatie ViewPads heeft voor ieder wat wils. Zo heb je de keuze uit Android Honeycomb, Android Gingerbread of Windows en een 7 inch of een 10 inch display

De ViewPad 7x is de high-end tablet van de drie. De tablet beschikt over Android 3.2 Honeycomb, draait op een Tegra 2 dual-core processor en heeft een 7 inch display met een resolutie van 1.024 bij 600 pixels. Ook zijn er camera’s aan de voor- en achterzijde aanwezig, naast 8GB aan intern opslaggeheugen, Wifi, Bluetooth, en GPS. ViewSonic heeft een eigen 3D schil (met gebruik van de SPB Shell software) over Honeycomb heen gelegd voor een optimale en vooral stijlvolle tablet-ervaring. De ViewPad 7x zal deze maand nog verschijnen voor een prijs van 349,00 euro. Hiermee wordt de tablet de directe concurrent van de Acer Iconia Tab A100, welke te koop zal zijn voor 299,00 euro.

De ViewPad 10Pro heeft een 10 inch display met een resolutie van 1.024 bij 600 pixels en heeft als unieke feature dat er twee besturingssystemen op gedraaid kunnen worden. Zo kun je de tablet opstarten in Windows 7 Professional of Android 2.3 Gingerbread. Veel meer details over deze tablet zijn momenteel niet bekend, maar we kunnen de ViewPad 10Pro in ieder geval deze maand in de winkel verwachten voor een prijs van 499,00 euro (Wifi-only model).

Advertentie

De budget tablet van de drie is de ViewPad 7e. Deze tablet heeft een 4:3 display en kan eigenlijk meer gezien worden als een e-reader. Je krijgt dan ook de Amazon Kindle software vooraf geïnstalleerd. De tablet heeft een 7 inch resistief display en beschikt over Bluetooth, Wifi en een HDMI aansluiting. De ViewPad 7e verschijnt eind dit jaar voor een prijs van 169,00 euro. Bekijk hieronder de eerste hands-on video van de ViewPad 7e.

Bron: Android Community

Reacties (0)