Verkopen BlackBerry PlayBook vallen tegen, prijs gaat omlaag

16 september 2011 2 Minuten 0 Reacties
PlayBook-tablet

Gisteren heeft BlackBerry fabrikant haar resultaten van het tweede kwartaal bekendgemaakt welke behoorlijk tegenvielen. Vooral de verkopen van de BlackBerry PlayBook voldeden afgelopen kwartaal niet aan de verwachtingen. In het eerste kwartaal werden er nog 700.000 exemplaren verscheept, maar het tweede kwartaal waren dit er nog maar 200.000. Toch geeft RIM de hoop niet op en komt het bedrijf met een grote update en prijsverlagingen voor de PlayBook.

Gisteren heeft BlackBerry fabrikant haar resultaten van het tweede kwartaal bekendgemaakt welke behoorlijk tegenvielen. Vooral de verkopen van de grote update is trouwens iets waar we al langer op wachten. De versie 2.0 update wordt in oktober tijdens het BlackBerry DevCon evenement getoond en zal snel daarna OTA beschikbaar zijn voor elke tablet. Met de update moeten de belangrijkste problemen van de PlayBook, waar de eerste reviews over struikelden, eindelijk verholpen worden. Zo worden de native email, contacten en agenda applicaties verwacht en ook de Android App Player zou moeten verschijnen. Daarnaast introduceert RIM een BlackBerry Video Store waaruit je meer dan 10.000 films en TV series kunt downloaden.

Alleen een grote update zal geen grote veranderingen teweeg brengen in de populariteit van de PlayBook, maar wellicht dat een prijswijziging meer kan doen. Tijdens de presentatie van de kwartaalcijfers maakt RIM dan ook bekend aanbiedingen in petto te hebben die de PlayBook aantrekkelijker moeten maken. Hoeveel RIM precies van de prijs van de PlayBook af zal halen is nog onduidelijk, maar het moet heel wat zijn om consumenten en zakelijke klanten te overtuigen nu wel voor de tablet te kiezen.

Update 16/09 22.25: Inmiddels worden er in Canada al diverse prijswijzigingen doorgevoerd. Zo is de PlayBook 16GB versie bij het Canadese Rogers (momenteel alleen voor werknemers) van 499,00 Canadese dollars naar 249,00 Canadese dollars. Ook andere modellen zijn 30 tot 50 procent in prijs verlaagd. Of dit ook de uiteindelijke prijzen voor de consument worden is nog niet duidelijk. Hieronder vind je de huidige prijzen in Nederland.

Advertentie

Update 18/09 19.45: Ook bij het Amerikaanse Staples zijn de prijzen inmiddels verlaagd, voor consumenten welteverstaan, maar helaas gaat het hier om een verlaging van maar 50 dollar.

Bron: Slashgear

Reacties (0)