Vergelijking: iPad en iOS vs Windows 8

01 maart 2012 1 Minuut 0 Reacties
iPad-vs-Windows-8

Nu de Consumer Preview van Windows 8 gelanceerd is komen we steeds dichterbij de uiteindelijke versie van het nieuwe besturingssysteem van Microsoft. Windows 8 is vooral gericht op een optimale touch-ervaring en tablets zijn daar een belangrijk onderdeel van. Een mooi moment om een vergelijking te maken tussen de huidige marktleider, de iPad met Apple's iOS, en een tablet met Windows 8.

Sinds gisteren is de Consumer Preview van Windows 8 voor iedereen te downloaden en kun je dus zelf aan de slag met een preview van het besturingssysteem. Een van de belangrijkste veranderingen ten opzichte van Windows dat we nu kennen is de Metro interface. Deze is compleet geoptimaliseerd voor touch en moet dus een optimale tablet-ervaring bieden. The Verge heeft de iPad 2 met iOS 5 naast een tablet met Windows 8 gelegd om te kijken naar de belangrijkste verschillen tussen de functies en features van beide besturingssystemen. Microsoft wil met Windows 8 een grote speler in de tablet markt worden dus moet het besturingssysteem aardig overeind blijven tegenover Apple’s iOS.

Zoals je ziet zijn er een aantal overeenkomsten tussen Windows 8 en iOS 5 maar de gebruikerservaring is totaal verschillend. Daarbij moeten we natuurlijk rekening houden met het feit dat Apple binnenkort met een nieuwe iPad komt en wellicht ook weer met een verbeterde versie van iOS.

Benieuwd naar de belangrijkste nieuwe features in Windows 8? Bekijk dan een overzicht in dit artikel.

Reacties (0)