Ubisoft brengt Assassin’s Creed Unity-app uit

11 november 2014 2 Minuten 0 Reacties
assassins-creed-unity-app

De Frans-Canadese speluitgever Ubisoft heeft bekendgemaakt dat de game Assassin's Creed Unity z'n eigen companion app krijgt. Hoewel het spel, dat uitkomt op Xbox One en PlayStation 4, pas 13 november uitkomt, is het nu al mogelijk de app te downloaden.

Assassin’s Creed Unity App

Het is een nieuwe trend in gameland om een companion app naast een grote gamerelease uit te brengen. Hoewel Microsoft en Sony, als platformhouders, zelf al speciale apps op de markt hebben gebracht waar ook gebruik van kan worden gemaakt, zien we toch steeds vaker dat uitgevers kiezen voor een stand-alone applicatie. Ben je iemand die van een opgeruimde tablet houdt, dan trek je in dit geval dus aan het kortste eind wanneer je alles uit Assassin’s Creed Unity wil halen; dan zul je toch echt de zojuist gelanceerde app moeten downloaden.

Assassin’s Creed Unity is, net als z’n voorgangers, een avonturenspel met een grote, semi-open wereld. In de game heb je natuurlijk een kaart tot je beschikking, maar mocht je dat niet voldoende vinden, dan heb je nog altijd de mogelijkheid om de kaart binnen de companion app te gebruiken. Die kaart is volledig in 3D te bekijken. Daarnaast bevat het allerlei achtergrondinformatie in de vorm van een database; een feature waar de Assassin’s Creed-serie om bekendstaat. Ook vind je er tips, trucjes en tutorials, zodat je altijd weet wat te doen.

Mocht dat niet genoeg zijn, dan kun je de app ook gebruiken om te bekijken hoe andere spelers een missie hebben volbracht. Op de kaart zie je dan speciale heatmaps die de route aantonen van andere spelers – handig voor wanneer je niet weet waar je heen kunt gaan of in welk gebouw je veilig bent. Hoewel de app volledig optioneel is, wil Ubisoft toch graag dat je hem downloadt; want er zijn ook missies binnen de app te spelen, die content vrijspelen binnen Unity. Je vindt de app via de onderstaande downloadlinks.

Assassin's Creed Unity Companion App

Reacties (0)