Tweestapsverificatie Facebook ondersteunt nu authentificatie-apps

24 mei 2018 1 Minuut 0 Reacties
Facebook

Wanneer je tweestapsverificatie hebt geactiveerd op Facebook, dan kon je daarvoor alleen je telefoonnummer gebruiken. Daar ontvang je dan de benodigde code voor het inloggen. Echter, voortaan ondersteunt het sociale netwerk ook speciale authentificatie-apps op Android en iOS en dat is goed nieuws.

Tweestapsverificatie op Facebook is uitgebreid

Facebook heeft laten weten dat het onderdeel tweestapsverificatie is uitgebreid. Het idee achter de uitbreiding is dat het proces meer gestroomlijnd wordt en dat mensen voortaan geen telefoonnummer hoeven te gebruiken. Voortaan kun je hiervoor ook authentificatie-apps gebruiken, zoals bijvoorbeeld Google Authenticator. Bovendien is het instellen van de extra beveiligingslaag ook verfijnd en versimpeld, in de hoop dat meer mensen de beveiliging gaan instellen. Zonder die code kunnen mensen dan namelijk niet zomaar inloggen.

Tweestapsverificatie via sms is overigens minder veilig dan gedacht, omdat het sms’je alsnog onderschept kan worden. Daarom raden verschillende bedrijven en experts aan daar applicaties voor te gebruiken, zoals de eerdergenoemde app van Google. Die apps genereren een code die niet zomaar kan worden uitgelezen. Wil je de extra beveiligingslaag activeren? Dan kun je daarvoor naar de instellingenpagina van je Facebook-profiel gaan. Klik op Beveiliging en aanmelding, waar je de opties voor het instellen van de beveiliging vindt.

Reacties (0)