Toshiba werkt aan tweede generatie Excite Pure Android tablet

11 augustus 2014 1 Minuut 0 Reacties
Toshiba-Excite-Pure-review-2-retina

Toshiba is de laatste tijd veelvuldig op onze homepage te vinden maar dan met name door de introductie van nieuwe Windows tablets. Zo lanceerde het bedrijf onlangs de nieuwe Encore 2 tablets met Windows 8.1-software. Op het gebied van Android kan Toshiba nog geen indruk maken maar mogelijk komt daar binnenkort verandering in met de tweede generatie Excite tablets.

De Toshiba Excite tablets werden vorig jaar tijdens IFA 2013 gepresenteerd. De Excite-serie bestaat uit drie modellen; de 10.1-inch Excite Pure met onder meer een Tegra 3-processor en een resolutie van 1.280 bij 800 pixels, de 10.1-inch Excite Pro met een krachtigere Nvidia quadcore Tegra 4-processor en een resolutie van 2.560 bij 1.600 pixels, en de 10.1-inch Excite Write beschikt over dezelfde high-end specificaties maar dan met een active digitizer stylus waarmee getekend en geschreven kan worden. Alle modellen draaien op Android 4.2 Jelly Bean, beschikken over stereo speakers, zijn voorzien van USB- en HDMI-poorten en zijn uitgerust 16GB of 32GB aan opslaggeheugen.

De Excite-tablets konden de hoge verwachtingen echter niet echt waarmaken, zo bleek ook uit onze review van de Toshiba Excite Pure. Het grootste minpunt van dit model was het zeer matige display. Maar, wellicht heeft Toshiba hiervan geleerd want uit documenten van de WiFi Alliance kunnen we opmaken dat Toshiba werkt aan een tweede generatie Excite Pure. De eerste generatie ging onder de naam AT10-A en de tablet die in de documenten genoemd wordt draagt de naam AT10-B. Ook voor de tweede generatie Encore-tablets gebruikte Toshiba de letter ‘B’ in het modelnummer.

Veel weten we echter nog niet over de Toshiba Excite Pure 2. Het enige wat we uit de documenten kunnen halen is dat de tablet draait op Android 4.4 KitKat en beschikt over een WiFi a/b/g/n-chip. Naar alle waarschijnlijkheid gaat het wederom om een 10.1-inch model. Toshiba is ook van de partij tijdens IFA 2014 en de kans is groot dat we tijdens de beurs meer te weten komen over dit model.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)