Toshiba lanceert goedkope Encore 2 Windows-tablets

27 mei 2014 2 Minuten 0 Reacties
Toshiba-Encore-2

Toshiba introduceert de nieuwe Encore 2 Windows-tablets. Beide modellen draaien op Windows 8.1 with Bing en beschikken over een Intel Bay Trail-chip.

We zagen ze al in diverse databases voorbij komen en vandaag heeft Toshiba de nieuwe Encore 2 Windows-tablets officieel gepresenteerd. De nieuwe modellen worden uitgerust met het onlangs aangekondigde Windows 8.1 with Bing-software en krijgen aantrekkelijke prijskaartjes mee.

Windows 8.1 with Bing

Toshiba breidt de Windows 8 tablet-line up vandaag uit met twee nieuwe modellen die gaan onder de naam Encore 2. De serie bestaat uit een 8-inch model, de opvolger van de begin dit jaar gelanceerde Toshiba Encore, en een 10-inch model. Beide tablets draaien op Windows 8.1 with Bing, de versie van Windows 8 die Microsoft eerder deze week aankondigde. Windows 8.1 with Bing biedt dezelfde functionaliteit als Windows 8.1 maar komt standaard met Bing als zoekmachine. Deze versie is gratis voor fabrikanten van tablets en daardoor kunnen de prijzen van de modellen laag gehouden worden. Hierdoor kan Microsoft ook de direct concurrentie met goedkope Android tablets aangaan.

Toshiba Encore 2

De 8-inch en 10-inch Encore 2 tablets worden gericht op de prijsbewuste consument en beschikken daarom ook over weinig indrukwekkende specificaties. Zo zijn beide tablets voorzien van een ips lcd-display met een 1.280 bij 800 pixels resolutie en draaien ze op een Intel Atom Bay Trail-processor. De 8-inch versie beschikt over 1GB aan werkgeheugen, terwijl de 10-inch versie 2GB aan werkgeheugen tot zijn beschikking heeft. Beide tablets zijn voorzien van Toshiba Wireless Display zodat je content draadloos op een compatibel scherm kunt weergeven.

Verder zijn de Encore 2 tablets van Toshiba voorzien van 32GB aan opslaggeheugen, een microSD-kaartlezer waarmee het geheugen met maximaal 128GB uitgebreid kan worden, een microUSB 2.0-poort, stereo speakers, Bluetooth 4.0 voor draadloze communicatie, een 5 megapixel camera aan de achterzijde en een 1,2 megapixel camera aan de voorzijde. De batterijduur bedraagt volgens Toshiba 8 tot 10 uur. De 10-inch versie krijgt daarnaast standaard een cover met ingebouwd toetsenbord geleverd en beschikt over een microHDMI-poort. Beide tablets worden overigens ook voorzien van een jaarabonnement op Office 365, de dienst waarmee je de Office-apps van Microsoft in de cloud kunt gebruiken.

Prijs en beschikbaarheid

De 8-inch Toshiba Encore 2 krijgt een adviesprijs van 199 euro mee, terwijl de 10-inch Encore 2 349 euro gaat kosten. Beide tablets moeten vanaf juli in de Nederlandse winkels liggen.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)