Tips om de batterij van je Android tablet langer mee te laten gaan

10 oktober 2011 2 Minuten 14 Reacties
A500-feature

Met de hogere resolutie displays, de krachtigere nieuw features en steeds ingewikkeldere applicaties gaat de batterij van je tablet steeds minder lang mee. Natuurlijk wordt er hard gewerkt aan processors die minder energie verbruiken en batterijen die langer meegaan maar je kunt zelf ook een hoop doen zodat je tablet het een stuk langer uithoudt. Hieronder vind je een aantal tips om het maximale uit te batterijduur van je Android tablet te halen.

Update oktober 2016: we hebben een compleet nieuw artikel geschreven over het langer mee laten gaan van de accu van je smartphone of tablet, met nog meer tips en adviezen.

Instellingen

1. Kijk wat er momenteel de meeste energie verbruikt. Op je tablet vind je bij de ‘over tablet’ tab in het instellingen menu de knop ‘Accugebruik’. Hier kun je zien welke functie of applicatie momenteel teveel van je batterij gebruikt. Schakel applicaties uit of pas instellingen aan aan de hand van de informatie die je hier ziet. Zo kun je bijvoorbeeld de helderheid van het display, een van de grootste energieverbruikers, verminderen. 2. Check de tab ‘Draadloos en netwerken’. Hier vind je de informatie over het netwerkgebruik van de tablet. Staat Bluetooth aan terwijl je het niet gebruikt? Maak je gebruik van een 3G verbinding terwijl ook Wifi aanstaat? Kortom, kijk goed naar wat je wel en niet nodig hebt en probeer zoveel mogelijk uit te schakelen wat je niet gebruikt. 3. De tab ‘Scherm’ biedt ook een aantal mogelijkheden om het energieverbruik te verminderen. Zo kun je de helderheid van het display naar beneden bijstellen, wat veel in het energieverbruik zal schelen. Ook kun je de vensteranimaties, welke natuurlijk niet noodzakelijk zijn, uitschakelen. Daarnaast iet het verstandig om de time-out periode van je display zo kort mogelijk te houden. Wanneer je de tablet niet gebruikt kan deze gemakkelijk binnen 15 of 30 seconden in ‘lock’ modus gaan. 4. In de tab ‘Locatie en beveiliging’ kun je de optie ‘Draadloze netwerken’ het beste uitschakelen wanneer je niet verbonden bent met een netwerk. Het apparaat zal altijd op zoek blijven naar een netwerk, en dus energie verbruiken, wanneer deze optie is ingeschakeld. Ook vind je in deze tab het in- en uitschakelen van GPS-satellieten. Mocht je het niet gebruiken is het aan te raden deze uit te schakelen. 5. In de tab ‘Accounts en synchronisatie’ vind je twee opties om het energieverbruik te verlagen door automatische synchronisatie van gegevens uit te schakelen. Wanneer je alles uitschakelt zullen er geen notificaties van apps verschijnen en wordt er ook niks automatisch vernieuwd. Je kunt er dus voor kiezen om specifieke applicaties geen mogelijkheid meer te bieden gegevens automatisch te laten synchroniseren.

Reacties (14)