Tekort aan vervangende accu’s voor iPhone 6 Plus

11 januari 2018 1 Minuut 0 Reacties
Apple-iPhone-6-Plus-review

Volgens gelekte interne documenten is er een tekort aan vervangende accu's ontstaan voor de iPhone 6 Plus. Dit komt door de actie van Apple, waarbij vervangende accu's voor een bedrag van 29 dollar gekocht kunnen worden.

Apple kwam vorige maand in opspraak toen een update de iPhone 6S langzamer maakte. Na een stormvloed aan kritiek beloofde Apple beterschap en schroefde de prijs van nieuwe accu’s terug naar 29 dollar voor verschillende iPhone-modellen, zodat iedereen voor een lagere prijs de accu van de iPhone kan laten vervangen. Deze actie geldt ook voor iPhones met een accu die niet defect is.

Ook iPhone 6 en 6s Plus-accu’s vertraagd

Mogelijk heeft Apple zich verkeken op de populariteit van deze actie, want volgens MacRumors is er een tekort aan vervangende accu’s voor de iPhone 6 Plus ontstaan. Volgens interne documentatie, die naar Apple Stores en Apple-geautoriseerde servicepunten is verstuurd, komt er pas eind maart of begin april een einde aan het tekort van de accu. De interne documenten geven verder aan dat er ook tekorten zijn voor accu’s voor de iPhone 6 en 6s Plus, maar dat deze slechts twee weken vertraging hebben. Accu’s voor de iPhone 6s, iPhone 7, iPhone 7 Plus en iPhone SE zijn wel beschikbaar.

Apple kwam in december in opspraak toen een update de prestaties van toestellen met een slechtere accu terugschroefde. Niet iedereen is blij met de lagere prijs van de accu’s. Volgens veel gebruikers zou Apple de accu’s gratis moeten aanbieden aan mensen die een iPhone hebben waar de prestaties van zijn teruggeschroefd.

Reacties (0)