Tablet verkopen verminderen en Apple verliest marktaandeel

09 juni 2011 1 Minuut 0 Reacties
displaysearch-tablets

In ons land komt de tabletmarkt net opgang maar in andere delen van de wereld lopen ze al een paar maanden voor. Volgens een onderzoek van DisplaySearch zouden de tabletverkopen namelijk al afgenomen zijn in vergelijking met het vorige kwartaal. Een andere conclusie is dat Apple flink wat marktaandeel heeft moeten inleveren.

Zoals je in bovenstaande tabel kunt zijn zijn de totale verkopen nog steeds groeiende, maar in vergelijking met het vierde kwartaal van vorig jaar zijn de verkopen afgenomen. De grootste stijgers binnen de tabletmarkt zijn de zogenaamde Whitebox producten; producten zonder merk en vaak lokaal gedistribueerd. Deze producten bezitten nu 20 procent marktaandeel. Apple had vorig jaar zo goed als de hele markt in handen en heeft nu nog 54 procent van haar marktaandeel over.

Er komen dus steeds meer goedkopere tablets op de markt wat eigenlijk inhoudt dat de tabletmarkt mainstream geworden is. Fabrikanten moeten steeds meer doen om zich echt te onderscheiden en consumenten willen steeds minder voor een tablet betalen.

Via: Netbooknews


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)