Tablet in gebruik: Sam Rijver

06 juni 2014 7 Minuten 0 Reacties
iPad-mini-Sam

Iedere week publiceren we een kort interview met een tabletgebruiker. Deze week vertelt onze Sam Rijver over zijn tablets en favoriete apps.


Iedere week publiceren we een kort interview met een tabletgebruiker. We vinden het niet alleen leuk om te weten welke tablet gebruikt wordt maar willen ook graag weten welke apps en accessoires een belangrijke rol spelen tijdens het dagelijks gebruik van de tablet. Tot slot willen we graag weten wat de ideale tablet zou zijn volgens de geïnterviewde.

Wie ben je en welke tablet gebruik je?

Ik ben Sam Rijver en ik ben een van de vaste tikkers hier op Tablets Magazine. Ik houd me voornamelijk bezig met reviews en opiniestukken. De laatste tijd begin ik me ook iets meer met het nieuws bezig te houden. Zodat Martijn iets vaker op vakantie kan.

Ik heb door mijn rol hier bij Tablets Magazine eigenlijk altijd wel toegang tot verschillende tablets, van alledrie de belangrijke besturingssystemen. Maar mijn eigen tablet die ik iedere dag gebruik is de iPad mini met retina display. De eerste generatie iPad heeft mijn interesse in deze tablet aangewakkerd en tot nu toe ben ik nog steeds geen reden tegengekomen om te switchen naar Android. Natuurlijk is het geld dat ik ondertussen geïnvesteerd heb in apps en accessoires ook voor het goed deel ervoor verantwoordelijk dat ik niet zomaar meer kan switchen. Los daarvan is de iPad mini voor mij gewoon de ideale tablet. De volledige kracht van iOS in een dunne en lichte tablet die zo klein is dat je nooit vermoeide armen krijgt en te vervoeren is in je kontzak (even trap op en af, van tuin naar keuken, etc.).

Advertentie

Wat zijn je favoriete apps?

De meest gebruikte apps zijn waarschijnlijk wat saai om te noemen, maar de Safari browser op de iPad staat wel op nummer 1. Dit is wat mij betreft nog steeds de fijnste en snelste browser in de tabletwereld. Door het enorme succes van eerste de iPhone en later ook de iPad hebben veel van de sites die ik dagelijks bezoek gekozen voor optimalisatie voor weergave op iOS (zonder overigens per se een mobiele versie te maken). Het web van 2014 voelt gewoon erg lekker op mobile Safari. Daarnaast gebruik ik de standaard e-mailapplicatie ook iedere dag meer dan een paar keer.

Mijn favoriete apps die je niet direct op je iPad vind zijn:

  • Tweetbot 2: De enige app die nog steeds niet geüpdatet is naar een moderner iOS 7 interface maar nog steeds zijn plek op mijn homescherm weet vast te houden.
  • Reeeder 2: De app die ik gebruik om RRS abonnementen bij te houden
  • Pocket: Mijn read it later dienst.
  • Fantastical: De beste agenda app voor zowel iOS als OSX. Vrij dure app maar ik kan niet meer zonder de mogelijkheid om via “natural language recognition” afspraken en herinneren in te plannen.

Dat zijn maar ene paar apps die ik dagelijks gebruik. Andere apps die een plek om mijn homescherm hebben zijn o.a. Drafts (tekstverwerking), Soulver (Rekenmachine), Google Plus, Messages, Hangouts en Youtube.

Welke app is je ‘Guilty Pleasure’?

Dit verandert eigenlijk van tijd tot tijd want er is eigenlijk altijd wel een spelletje waar ik net iets meer tijd insteek dan ik wil toegeven. OP het moment is dat Trials Frontier, een motorrace spel. Op de iPad heb ik ook vaker de Google Plus- en Tweetbot-app open dan goed voor me is.

Speelt de tablet een speciale rol in je dagelijkse workflow?

Ja, maar wel minder dan in het verleden. Ik gebruik de iPad mini nog steeds meerder keren per dag en kan niet zonder het apparaat meer. Maar waar ik het verleden me nog wel eens in bochten wrong om “alles” op de iPad te kunnen doen kies ik nu veel vaker “het beste apparaat voor de taak”. Dus mijn laptop om te tikken, mijn smartphone om podcasts te luisteren en mijn iPad mini om lekker te browsen op de bank. Maar Tweetbot, Reeder 2 en de browser zijn wel de apps die mij dagelijks op de hoogte houden van al het nieuws en de geruchten, nieuws en geruchten die nadat ze ‘gevonden’ zijn op de iPad mini hun weg vinden naar artikelen op Tablets Magazine, vaak met Pocket als tussenstation.

De iPad mini is voor mij een apparaat dat een deel van mijn dagelijkse bezigheden leuker maakt, het verzamelen van informatie. Daarnaast is het een prima apparaat om je op te vermaken (spelletjes, foto bewerking). Maar het is van de drie belangrijke apparaten (laptop, smartphone, tablet) wel het enige apparaat waar ik zonder zou kunnen. Willen is een ander verhaal.

Hoe ziet jouw ideale tablet eruit?

Ik loop een beetje tegen natuurkundige beperkingen aan ben ik bang. Ik ben namelijk dol op het schermformaat en wil niet echt kleiner of groter. Wat ik wel wil is een kleinere tablet die nog makkelijker in mijn broekzak past. Er zijn nog een paar kleine randjes die voor winst kunnen zorgen op dit vlak maar waarschijnlijk is het kopen van een broek met grotere zakken een haalbaardere oplossing.

Snelheid hebben de moderne tablets van nu wel genoeg, daar is voor mij niet echt meer wat te halen. Ik zou wel graag een betere accuduur zien, een tablet eens in de week opladen klinkt mij wel als handig in de oren. Opladen mag sowieso ook wel zonder tussenkomst van draden. Een geïntegreerde standaard voor gebruik op bureau en bed (filmpjes e.d.) lijkt me ook wel handig (de Surface heeft dat leuk voor elkaar).

Heb je een favoriete accessoire?

Ik gebruik als bescherming voor mijn iPad mini een heel saaie rode Smart Cover, die doet precies wat ik van een schermbeschermer verwacht zonder het totaalpakket groter te maken. De standposititie had echter wel wat steviger gemogen van mij.

Mijn favoriete accessoire is echter de Apple TV, die ik net als mijn iPad mini iedere dag gebruik. Ik ben al maanden de afstandsbediening van dat ding kwijt maar aangezien ik mijn iPad (en iPhone) gebruik als afstandsbediening maakt dat niet gek veel uit. Het zijn dan ook vooral de AirPlay mogelijkheden waar fan van ben, al zijn de apps op de aTV (Netflix, Youtube, ect) soms ook wel handig. Maar via mijn iPad (of iPhone) browse ik Netflix en speel ik het af op de Apple TV, ook muziek (Spotify) gaat zodra ik thuisben via een Apple TV richting speakers en natuurlijk is tijdens downtime van de aTV is meestal wel de familie fotostream te zien. Ieder gezin in mijn familie heeft wel een iOS apparaat en samen onderhouden we een fotostream zodat er altijd leuke foto’s voorbij schuiven. Zelf mijn grootmoeder weet hoe ze de Apple TV aan moet drukken om dan een paar minuten te wachten tot de automatische schermbeveiliging de laatste familie-fotos toont.

Advertentie

Lees meer Tablet in Gebruik interviews.

Reacties (0)