Super Mario Run heeft nog geen ‘acceptabele winst’ opgeleverd voor Nintendo

31 oktober 2017 2 Minuten 0 Reacties
super-mario-run

Nintendo heeft laten weten dat Super Mario Run 200 miljoen keer is gedownload, maar nog geen 'acceptabele winst' opgeleverd heeft. Wel heeft de spellenboer ontzettend veel geleerd van het debuut op mobiele apparaten.

Super Mario Run 200 miljoen keer gedownload

Hoewel Super Mario Run ontzettend populair is, betekent dit helaas niet dat het spel ook meteen een succes is voor Nintendo. Tijdens het meest recente financiële verslag (.pdf) laat de spellenboer weten dat Mario Run 200 miljoen keer gedownload is — negentig procent daarvan is buiten Japan gebeurd (het thuisland van Nintendo). Desondanks heeft het spel nog geen ‘acceptabele winst’ opgeleverd. Er zijn geen specifieke bedragen vrijgegeven. Het spel was gratis om te downloaden, maar vroeg al snel 9,99 euro voor de volledige ervaring.

Ter vergelijking: Fire Emblem Heroes – een game die gebruikmaakt van een typisch free-to-play-model, met een aantal microtransacties – doet het veel beter. Ook hier zijn geen cijfers over naar buiten gebracht. Nintendo denkt echter dat het succes van Fire Emblem Heroes te maken heeft met de continue stroom aan updates, sinds de release in februari. Daardoor kan Nintendo ook luisteren naar wat spelers van de game vinden en, naast verse content, ook constant aanpassingen doen aan de kern van de game — voor een betere ervaring.

Nintendo zal het succes van Fire Emblem Heroes proberen voort te zetten met de game Animal Crossing: Pocket Camp. Pocket Camp zal, net als Heroes, een traditioneel free-to-play-structuur hanteren en dus spelers vragen om kleine bedragen af te tikken. Met die bedragen kun je tijdsbesparingen kopen en items kopen die je eenmalig kunt gebruiken. Over deze titel zegt Nintendo dat het de ervaring wil afstemmen op iedereen, of je nu dagelijks speelt of niet. En het hoeft ook niet uit te maken of je nou veel geld investeert of niet.

Helaas heeft Nintendo verder weinig over de toekomst of het huidige gebrek aan succes van Super Mario Run verteld. Het ziet er wel naar uit dat Nintendo in de toekomst wellicht meer updates zal uitbrengen voor het spel, maar wat er dan wordt toegevoegd of aangepast, is momenteel nog niet duidelijk. Nintendo’s doel voor Mario Run is dat dit hét Mario-spel voor mobiele apparaten moet worden en dat ze de geleerde lessen ook hier willen toepassen. We moeten dus nog even afwachten wat dit concreet gaat betekenen voor Mario’s avontuur.

Reacties (0)