Startmenu wordt deze zomer mogelijk aangepast in Windows 10

05 april 2016 1 Minuut 0 Reacties
windows-10-startmenu

Microsoft is voornemens het startmenu in de aankomende anniversary-update ietwat aan te passen, zodat apps prominenter in beeld komen te staan. Nu wil het bedrijf graag weten wat mensen hiervan vinden.

Startmenu in Windows 10 zet apps op de voorgrond

Deze zomer verschijnt de eerste grote update voor Windows 10, genaamd de Anniversary Update. Deze update is in de zomer gratis te downloaden voor iedereen. Microsoft heeft nu alvast laten weten dat het bedrijf werkt aan nieuwe features voor het startmenu. Een aantal dingen gaan namelijk veranderen. Zo zal er direct een Alle applicaties-knop aanwezig zijn, zoals je kunt zien in de onderstaande gif, zodat je daar niet nog eens naar op zoek hoeft te gaan wanneer je een app zoekt die blijkbaar verborgen is in het veelgebruikte menu.

De knoppen voor de instellingen en het account zullen verborgen zijn. Die zitten onder een hamburgermenu (dat menu met drie streepjes). Naast deze aanpassingen (verbeteringen?) aan het startmenu, belooft Microsoft nog veel meer aanpassingen aan het besturingssysteem. Zo zal Cortana veel meer functies kunnen bedienen, is er straks ondersteuning voor Microsoft HoloLens en zal Windows Hello beter gaan werken. Het is allemaal nog wel een work in progress en Microsoft vraagt dan ook aan zijn gebruikers wat ze van de aanpassingen vinden.

Advertentie

Mocht je een mening hebben over de veranderingen aan Windows 10, dan kun je die hier laten weten aan Microsoft.

Via CNET

Reacties (0)