Star Wars: Commander nu ook uit op Android

22 september 2014 2 Minuten 0 Reacties
star-wars-commander

Disney heeft bekendgemaakt dat de strategische game Star Wars: Commander nu ook uit is op Android, nadat het eerst verscheen voor iOS. Net als die eerder uitgebrachte versie is het spel gratis te downloaden, maar biedt het wel in-app-aankopen aan.

Star Wars: Commander

Als je altijd al zelf de keuze hebt willen maken je aan te sluiten bij een onstuitbaar groot leger met lasers en witte, glimmende pakjes of een stel vrijheidsstrijders met robots en harige wezens, dan kun je dat als Android-gebruikers eindelijk doen in Star Wars: Commander. Ga je de samenwerking met de Empire aan, dan zul je toegang krijgen tot grote wapens. Kies je voor de andere kant, dan kunnen hun geheime tactieken nog eens van pas komen. Star Wars: Commander is een Free-to-play combat strategy game, die sterk lijkt op Supercell’s chart-topper Clash of Clans.

De ontwikkelaar geeft aan dat Star Wars: Commander wel degelijk verschilt van de mobile charts-topper Clash of Clans en dat je het eigenlijk niet met elkaar moet vergelijken, maar de eerste minuten van Star Wars: Commander spreken die woorden al tegen. In Commander bouw je een basis op, train je de troepen en stuur je die troepen op missies. Je hebt niet direct de controle op wat die troepen op een missies doen, want na het ontwikkelproces gaan ze op pad om de tegenstander neer te schieten. Jij hebt simpelweg de verantwoordelijkheid over de basis.

Star Wars: Commander is officieel geen canon van de serie. De situaties, de personages en de locaties wel (maar die staan ook gewoon vast), maar de uitkomst van de situaties ligt geheel in handen van de speler. Het gros van de Star Wars-spellen werden vaak niet gezien als onderdeel van de canon, waardoor ontwikkelaars veel meer vrijheid hadden qua verhaal en personages. De game is gratis te downloaden via de onderstaande link, maar bevat wel irritante wachtbalkjes en in-app-aankopen. May the force be with you.

Star Wars: Commander

Reacties (0)