Square Enix brengt Final Fantasy VII naar iOS

17 juni 2015 1 Minuut 0 Reacties
final-fantasy-vii-ios

Tijdens zijn E3-presentatie heeft Square Enix bekendgemaakt dat we deze zomer Final Fantasy VII mogen verwachten op onze iOS-apparaten. Final Fantasy VII wordt gezien als één van de allerbeste games in de franchise en beste rpg's aller tijden.

iOS krijgt Final Fantasy VII, Android niet

Eén van de grootste verrassingen van de E3-presentatie van het Japanse Square Enix is ongetwijfeld de aankondiging dat Final Fantasy VII naar iOS komt. Deze zomer mogen we de game al verwachten, die in vernieuwde vorm ook naar PlayStation 4 en pc komt. Het gaat hier helaas niet om die vernieuwde versie, maar om een port van het geliefde PlayStation-spel dat in de jaren negentig furore maakte. Daarmee volgt deze Final Fantasy-game zijn voorgangers op: Final Fantasy I tot en met VI zijn al beschikbaar in de App Store van Apple.

De game Final Fantasy VII wordt gezien als één van de beste Final Fantasy-spellen tot op heden, één van de beste role playing games tot nu toe en over het algemeen ook nog als één van de beste games ooit. Het spel is niet alleen een succes onder critici en fans, maar ook qua verkopen (in Japan alleen al werd de game 2,3 miljoen keer verkocht in de eerste drie dagen). Daarom wordt Final Fantasy VII ook wel eens genoemd als ‘het spel dat de PlayStation verkocht’; bovendien biedt het nieuwe rpg-spellers een mooie instapdrempel.

Toen Final Fantasy VII voor het eerst werd uitgebracht, was het ook een technisch hoogstandje. De game had pre-rendered (vaststaande) omgevingen met graphics die nog niet eerder getoond waren. Ook kreeg het spel veel credits vanwege zijn audio. Maar wat pas echt belangrijk is, is natuurlijk de gameplay en in dit geval ook het verhaal. En dat verhaal wordt door critici omschreven als een interactieve film, zo goed was het. Waarom de game niet naar Android komt, is helaas niet bekendgemaakt. Ook weten we niet hoe duur het spel wordt.

Bron Square Enix Via 9 to 5 Mac

Reacties (0)