Final Fantasy VII krijgt twee nieuwe spin-offs op Android en iOS

26 februari 2021 2 Minuten 0 Reacties
final-fantasy-vii-remake-beste-games-1

Speluitgever Square Enix kondigt aan dat Final Fantasy VII voorzien wordt van twee nieuwe spin-offs op Android en iOS.

Square Enix, de speluitgever van onder meer Final Fantasy en Dragon Quest, is nog lang niet klaar met de Final Fantasy VII-franchise. Het bedrijf maakt donderdagavond namelijk bekend dat er een PlayStation 5-versie aankomt, die gratis beschikbaar zal zijn voor iedereen die de bejubelde PS4-versie heeft en voorzien wordt van extra content. Daarnaast komen er twee nieuwe games voor mobiele apparaten aan.

Final Fantasy VII: The First Soldier

De eerste game is Final Fantasy VII: The First Soldier. Dit is een battle royale-videogames, waarin je het dus opneemt tegen andere spelers. De game verschijnt later dit jaar voor zowel Android als iOS en speelt zich drie decennia af voor het originele deel.

Heel veel heeft Square Enix niet bekendgemaakt verder. De game draait dus om de zogenaamde Soldiers, een groep aangepaste en versterkte mensen die een belangrijke rol spelen in het verhaal van de franchise. Want laten we wel wezen: deel VII is inmiddels een opzichzelfstaande franchise.

In The First Soldier zul je niet heel veel meer over het verhaal meekrijgen dan nu. Je speelt straks missies in je eentje of in een team met drie man. Bovendien kun je in level stijgen door monsters te verslaan. Dat is een klassiek onderdeel van een role playing game, die dan z’n opwachting maakt in een batte royale-game.

En de game Ever Crisis

Ever Crisis is de tweede game die je voor zowel Android als iOS mag verwachten. Dit wordt een soort compilatie van alles dat de franchise tot nu toe aangeboden heeft en bevat content uit het officiële zevende deel, maar ook uit de titels Advent Children, Before Crisis, Crisis Core en Dirge of Cerberus. De game moet in 2022 verschijnen.

In het persbericht laat Square Enix weten avontuur voor een enkele speler wordt (singleplayer), opgedeeld in verschillende hoofdstukken. Je krijgt heel wat van het verhaal mee en krijgt ook toegang tot nieuwe verhaalelementen, die ingaan op de begindagen van Soldier. Ook ontmoet je onder meer een jongere versie van de bekende vijand Sephiroth en waarschijnlijk ook van hoofdpersonage, Cloud Strife. In 2022 kun je maandelijks nieuwe hoofdstukken verwachten. Daarnaast is duidelijk dat het vechtsysteem werkt met materia, net zoals in het origineel.

Reacties (0)