Spotify is onderweg naar de Windows Store (voor tablets en pc)

03 mei 2017 1 Minuut 0 Reacties
spotify-new-logo

De muziekstreamingdienst Spotify is voornemens zijn applicatie voor Windows in de Windows 10 te zetten, voor pc en tablets. Zoals het er nu naar uitziet gaat het niet om een UWP-applicatie, waardoor de app niet geschikt is voor Xbox One of Windows 10 Mobile.

Spotify in de Windows Store

Tijdens de presentatie van Windows 10 S heeft Spotify ook tussen neus en lippen door laten vallen dat haar Windows-applicatie straks ook te vinden zal zijn in de Windows Store. Helaas heeft de muziekstreamingdienst verder geen informatie verschaft over de app, dus weten we nog niet alle details. Dat de dienst er goed aan doet de app nu in de Store te zetten is in elk geval een slimme zet, aangezien Windows 10 S-apparaten dus volledig afhankelijk zijn van de Windows Store voor hun software. Externe installatiebestanden werken helaas niet.

Wellicht betekent de introductie van Windows 10 S dat veel meer ontwikkelaars en bedrijven hun apps gaan lanceren in de Windows Store, die al sinds de lancering last heeft van een app-gebrek. Zoals het er nu naar uitziet zal de Spotify-app niet worden gebaseerd op het Universal Windows Platform, waardoor de applicatie dus niet kan worden gebruikt op Windows 10 Mobile of Xbox One. Wel lijkt het erop dat de app precies hetzelfde zal zijn als de versie die nu al te installeren is. Dit is in elk geval een mooie aanwinst voor de Store en Windows 10 S.

Reacties (0)