Sony Xperia XZ Premium ontvangt Android 8.0 Oreo in december

19 oktober 2017 1 Minuut 0 Reacties
sony-xperia-xz-premium-foto-1

Sony heeft bekendgemaakt dat de Sony Xperia XZ Premium in december al wordt voorzien van de nieuwe Android-versie, Android 8.0 Oreo. Dat geldt in elk geval voor Japan, maar de rest van de wereld zou niet heel veel langer hoeven wachten.

Oreo voor Sony Xperia XZ Premium

Sony heeft laten weten dat de uitrol van Android 8.0 Oreo voor de Sony Xperia XZ Premium in december van start zal gaan. Dat geldt in elk geval voor Japan, het land waar Sony haar hoofdkantoor heeft staan. Voor de rest van de wereld is het nog niet helemaal duidelijk wanneer de update zal arriveren. Het kan zijn dat het direct erna gebeurd, mocht Sony al een Engelse vertaling klaar hebben liggen van de Android-update. Laten we in elk geval hopen dat Sony de update nog voor het einde van het jaar wereld wereldwijd uitbrengt.

Daarnaast heeft de Japanse fabrikant van consumentenelektronica ook een rode versie van de Sony Xperia XZ Premium gepresenteerd. Dat de XZ Premium in het rood zou verschijnen, kwam in mei al via de geruchtenmolen naar buiten — maar tot nu was niet zeker of dat ook daadwerkelijk zou gebeuren. Vooralsnog is deze kleur vanaf 27 oktober alleen verkrijgbaar in Japan. Het is niet duidelijk of andere delen van de wereld ook de rode kleur kunnen aanschaffen. Qua specificaties verschilt deze versie niet in vergelijking met het huidige model.

Reacties (0)