De Sony Xperia 1 heeft 6,5-inch oledscherm en drie camera’s

25 februari 2019 1 Minuut 0 Reacties
Sony Xperia 1

Fabrikant Sony heeft tijdens het MWC 2019 een nieuw vlaggenschip onthuld: de Xperia 1. Het apparaat beschikt over een fors scherm van 6,5-inch met 4K-resolutie en biedt verder drie camera’s aan de achterkant. Daarnaast is het toestel voorzien van de nieuwste technologie.

De Sony Xperia 1

Het 6,5-inch scherm biedt de gebruiker 4K-resolutie en daar bovenop ook nog ondersteuning voor HDR. Daarnaast bedraagt de beeldverhouding 21:9, waarmee het scherm vrij langgerekt is. Daardoor is het scherm volgens Sony erg geschikt om films mee te kijken, zonder dat je zwarte balken aan de boven- en onderkant van het scherm ziet. Multitasken is ook makkelijker op deze manier.

Maar belangrijk is ook de camera. Sony heeft namelijk drie lenzen ingebouwd aan de achterkant. Elk daarvan beschikt over twaalf megapixels, maar is geschikt voor een ander type foto. Zo is er een reguliere lens ingebouwd, een telelens en een groothoeklens. De camera’s werken gezamenlijk, zodat er mooie plaatjes uitrollen. Afgezien daarvan is er optische beeldstabilisatie en optische zoom ingebouwd. Mede daardoor is het ook mogelijk om superslowmotionbeelden in full-hd te maken. Over de camera voorop is nog niets bekendgemaakt.

Andere specificaties en prijs

Sony heeft natuurlijk ook andere specificaties van de Xperia 1 onthuld. De smartphone draait bijvoorbeeld op de Qualcomm Snapdragon 855-processor. Die beschikt over zes gigabyte aan werkgeheugen. Voor de gebruiker is er een opslagcapaciteit van 128 gigabyte, dat ook nog uit te breiden valt. Verder beschikt de Android 9.0 Pie-smartphone nog over een batterij met capaciteit van 3.300 mAh.

Advertentie

De Xperia 1 is beschikbaar in het grijs, paars, wit en zwart. Hij gaat in de lente van 2019 in de verkoop met een adviesprijs van 949 euro.

Reacties (0)