Sony toont prototype tablet met flexibel E-Ink display en stylus

13 mei 2013 1 Minuut 0 Reacties
Sony-E-Ink-tablet

Sony Japan heeft deze week een persbericht verspreid waarin een nieuwe tablet (of e-reader) getoond wordt die beschikt over een flexibel E-Ink display. Het apparaat is bedoeld voor studenten die tijdens lessen notities willen maken en wordt dan ook met een stylus geleverd.

De tablet, welke voorlopig een prototype is, beschikt over een E-Ink display met een formaat van 13.3 inch en een resolutie van 1.200 bij 1.600 pixels. Dit display moet comfortabel lezen mogelijk maken en zorgt voor een lange accuduur. Sony geeft aan dat het display flexibel is maar in welke mate wordt niet duidelijk. Het geheel is maar 6.8 millimeter dik en weegt 385 gram. Uit de enige afbeelding die Sony gepubliceerd heeft kunnen we halen dat de tablet beschikt over vier knoppen aan de onderzijde en een houder voor de stylus aan de rechterzijde.

Het prototype beschikt over 4GB aan interne opslagruimte, een microSD kaartlezer, wifi en een batterijduur van minimaal drie weken wanneer de wifi-functie niet gebruikt wordt. De stylus kan gebruikt worden voor bedienen van de speciaal voor het apparaat ontwikkelde software, het maken van notities en het maken van annotaties in PDF-bestanden.

Voorlopig wordt het prototype op een aantal Japanse universiteiten ingezet als test. Mogelijk verschijnt het apparaat eind dit jaar of begin volgend jaar op de markt.

Reacties (0)