De Sony DPT-RP1 is een grote tablet met een e-ink-scherm voor een hoge prijs

10 april 2017 1 Minuut 0 Reacties
sony-dpt-rp1-1

Sony heeft een nieuwe tablet aangekondigd die is voorzien van elektronisch papier. Het display is 13,3-inch groot. Dit is overigens niet de eerste keer dat Sony een dergelijke tablet uitbrengt, aangezien de Sony DPT-RP1 een opvolger van een bestaand model is.

Dit is de Sony DPT-RP1

De Sony DPT-RP1 is een tablet met een e-ink-display. Dit is de opvolger van de Sony DPT-S1, die eerder al werd uitgebracht. De DTP-RP1 beschikt over een scherm van 13,3-inch, net als zijn voorganger, maar heeft wel de schermresolutie omhoog geschroefd: van 1.200 bij 1.600 pixels naar 1.650 bij 2.200 pixels. De bovenkant van het scherm is ietwat mat, waardoor je er niet met je hand vanaf glijdt. Zou je dus digitaal documenten willen bewerken, dan zou dat kunnen en in theorie zou dat als echt papier moeten aanvoelen.

Sony claimt dat de tablet ongeveer dertig vellen papier dik is en dunner, lichter en sneller is dan zijn voorganger. Met de nieuwe Digital Paper App is het mogelijk websites en bestanden razendsnel om te zetten naar pdf-bestanden. Dat is hard nodig, omdat de tablet alleen werkt met dergelijke bestanden. Ze kunnen dan vervolgens draadloos naar de Sony DPT-RP1 worden gestuurd. Het bedrijf focust zich voornamelijk op mensen in een beroep waar nog steeds veel papierwerk bij komt kijken, zoals advocaten en bijvoorbeeld nog onderzoekers.

In juni moet de Sony DPT-RP1 verkrijgbaar zijn in Japan, waar het ongeveer 80.000 yen moet gaan kosten. Omgerekend kom je dan uit op 679 euro. Sony richt zich niet direct op de consumentenmarkt, maar ook niet-zakelijke gebruikers kunnen de Sony DPT-RP1 aanschaffen in een winkel van het bedrijf. Of de speciale tablet ook naar Nederland komt, is momenteel nog niet bekend.

Reacties (0)