Software-updates zorgen voor verschillende problemen bij OnePlus-smartphones

31 januari 2019 1 Minuut 2 Reacties
OnePlus 6T-4

OnePlus heeft in de laatste dagen software-updates uitgebracht voor verschillende smartphones, die nu voor problemen zorgen. Zo kan het zijn dat je OnePlus 5 of OnePlus 5T helemaal niet meer werkt nadat je de nieuwste update in bèta-vorm hebt binnengehaald.

Problemen met OnePlus-smartphones

Heb je een OnePlus 5 of OnePlus 5T op zak en test je graag nieuwe software? Pas dan op wanneer je de nieuwste bèta-update downloadt, aangezien die voor problemen kan zorgen. Je toestel kan namelijk ‘bricken’, waardoor je er niets meer mee kunt. Er wordt inmiddels aan dit probleem gewerkt, dus hopelijk is er snel een oplossing beschikbaar. Mocht je een beetje handig zijn, dan kun je in de recovery mode instellen dat je terug wil gaan naar de vorige softwareversie, dan is het probleem als het goed is opgelost.

Daarnaast is er een stabiele update beschikbaar voor de OnePlus 6 en OnePlus 6T, die voor audioproblemen kan zorgen wanneer je een video opneemt met een third-party applicaties. Deze apps worden namelijk gedwongen de tweede microfoon op het toestel (die wordt gebruikt voor ruisonderdrukking) te gebruiken, waardoor het geluid piepen en krakend kan klinken tijdens het terugkijken. Op deze problemen heeft de fabrikant nog niet gereageerd, maar we gaan ervan uit dat wanneer het probleem groot genoeg is, er een oplossing komt.

Reacties (2)