Samsung’s Bixby werkt binnenkort met Google Maps en YouTube

08 januari 2019 1 Minuut 0 Reacties
bixby-samsung

Samsung gaat samenwerken met verschillende bedrijven voor Bixby, de eigen virtuele assistent van het bedrijf. Onder andere Google, Ticketmaster en Uber sluiten zich aan op het ecosysteem van Bixby.

Niet alleen Google, Amazon en Apple hebben een virtuele assistent, maar ook Samsung met Bixby. Wellicht is Bixby wat onbekender dan de anderen, maar Samsung is nog altijd hard aan het werk om van de assistent een gevestigde waarde te maken. We komen de stemassistent tegen op smartphones van het merk, maar ook televisies en koelkasten. Tijdens de CES heeft het Zuid-Koreaanse bedrijf aangekondigd dat ze verschillende met verschillende bedrijven gaan samenwerken voor Bixby.

Google zal zich ook aansluiten op het ecosysteem door de toevoeging van Google Play, Google Maps en YouTube. Volgens Samsung begon met met de ontwikkeling van de assistent met het oog op de Galaxy-smartphones, zodat de gebruiker deze slimmer konden gebruiken. Vandaag de dag transformeert het systeem naar een open AI-platform met steeds meer ondersteuning voor verschillende apparaten.

Concertkaartjes en taxiritjes via Bixby

Samsung’s assistent werkt nog lang niet zo fijn als de andere drie, maar het is goed om te zien dat het bedrijf nog altijd werkt aan de virtuele assistent. De toevoeging van Google’s applicaties is een goede stap om Bixby populairder te laten worden onder gebruikers. Naast Google gaat Samsung ook samenwerken met iHeartRadio, Ticketmaster en Uber. Binnenkort kun je Samsung’s assistent dus ook inschakelen voor je taxiritjes en concertkaartjes.

Advertentie

Voor al het nieuws rondom CES 2019 kun je in onze uitgebreide nieuwsdatabase terecht.

Reacties (0)