Samsung zal Bixby 2.0 debuteren op de volgende Galaxy Note

21 mei 2018 1 Minuut 0 Reacties
bixby-samsung

Zoals het er nu naar uitziet zal Samsung de aankomende grote Bixby-update, versie 2.0, tegelijkertijd lanceren met de volgende Samsung Galaxy Note, waarschijnlijk de Galaxy Note 9. Dat heeft het bedrijf zelf bevestigd tegenover een Koreaanse krant.

Bixby 2.0 op volgende Galaxy Note

In de afgelopen maanden heeft Samsung steeds wat meer informatie vrijgegeven over Bixby 2.0, de grote update voor de stemassistent die we tegenkomen op Samsung-smartphones, -televisies en -koelkasten. De vraag is echter wanneer we de nieuwe stemassistent zelf kunnen uitproberen op een apparaat. Het hoofd van het AI-onderzoekscentrum van Samsung, Gray G. Lee, heeft tegenover de Korea Herald gezegd dat de assistent zijn debuut heeft op het aankomende vlaggenschip dat staat gepland in 2018: de volgende Galaxy Note.

Lee heeft verder niet zo heel veel vrijgegeven, maar laat wel weten dat Bixby beter om kan gaan met natuurlijke taal, sneller kan reageren en beter presteert in omgevingen met veel lawaai. Eerder kwam al naar buiten dat de stemassistent een gesprek op gang kan brengen, meerdere gebruikers ondersteunt en meer. Vooralsnog is het niet duidelijk welke functies direct na lancering beschikbaar zijn — het is in elk geval wel duidelijk dat Samsung achterloop op de concurrentie en dus nog heel wat in te halen heeft voor een groot marktaandeel.

Reacties (0)