‘Samsung wil tablets van koolstofvezel behuizing voorzien’

25 juni 2013 1 Minuut 0 Reacties
Galaxy-Tab-2-design

Hoewel Samsung inmiddels bekendstaat om de plastic behuizing van mobiele apparaten lijkt het erop dat de Koreaanse fabrikant in de toekomst mogelijk voor de high-end producten overstapt op koolstofvezel.

Samsung Petrochemical heeft namelijk deze week een joint venter gesloten met SGL Group The Carbon Company, zo weet BGR te melden. Samsung en SGL Group hebben beiden 50 procent van de aandelen van de joint venture in handen en gaan samen nieuwe toepassingen voor koolstofvezel ontwikkelen, onder meer voor elektronica. Koolstofvezel is een zeer sterk materiaal met een laag gewicht maar is op dit moment nog relatief prijzig.

Het doel van de samenwerking is een stabiele en langdurige relatie voor het aanleveren van koolstofvezelmaterialen op te zetten met Samsung. Het materiaal wordt ontwikkeld voor het gebruik in diverse Samsung producten en toepassingen als consumentenelektronica, medische apparaten en engineering toepassingen.

Hoewel dit niet direct betekent dat de Koreaanse fabrikant op termijn mobiele apparaten met een koolstofvezel behuizing gaat uitrusten zou dit geen onlogische stap zijn. Samsung krijgt namelijk flink wat kritiek te verduren door het gebruik van plastic voor high-end modellen. Ten opzichte van de concurrentie voelen de high-end modellen van Samsung dan ook minder hoogwaardig aan.

Reacties (0)