Samsung werkt aan een app die neuriën omzet in muziek

15 maart 2016 1 Minuut 0 Reacties
samsung-hum-on

Samsung heeft een app gepresenteerd tijdens SXSW die neuriën om kan zetten in muziek. De applicatie is momenteel nog in bèta en het is ook nog niet te zeggen wanneer die wordt gelanceerd. De app is afkomstig van het geheimzinnige C-Lab binnen de fabrikant.

Samsung Hum On: zet je neuriën om in muziek

Is het mogelijk om het neuriën van de mens om te zetten in muziek? Dat vroegen enkele leden van het geheimzinnige C-Lab van Samsung zich een jaar geleden af. Het C-Lab is een innovatieve plek waar Samsung-medewerkers hun creatieve ideeën werkelijkheid kunnen maken. Het resultaat van die vraag is een nieuwe app genaamd Hum On, die inderdaad het neuriën van de mens om kan zetten in muziektonen. De app werd gepresenteerd tijdens South By South West (SXSW) en is momenteel in ontwikkeling voor Android.

Hum On werkt ook lekker simpel. Het enige dat hoeft te doen is de opnameknop indrukken en beginnen met neuriën. De app zal het dan opnemen en converteren naar iets dat wat wegheeft van muziek en aan de gebruiker presenteren in een soort MDI-bestand. Je kunt het resultaat achteraf nog aanpassen wanneer je een noot hebt misgeslagen en kunt zelfs het genre van de muziek aanpassen, zodat je altijd iets unieks uit de app kunt halen. Op dit moment is het nog niet bekend of Samsung daadwerkelijk deze app zal gaan uitbrengen.

Reacties (0)