Samsung verlaagt prijzen Galaxy S6 en S6 Edge

30 juli 2015 1 Minuut 0 Reacties
Samsung Galaxy S6 Edge

Consumenten lijken nog niet echt warm te lopen voor high-end Android-smartphones waarvoor zo'n 600 tot 700 euro neergelegd moet worden. Dit blijkt uit de meest recente kwartaalcijfers van Samsung.

De Koreaanse fabrikant wil daarom de prijzen van de topmodellen verlagen.

Samsung geeft tijdens de bekendmaking van de nieuwste kwartaalcijfers aan de prijzen van de Galaxy S6, en waarschijnlijk ook de S6 Edge, strategisch te willen aanpassen. Hierdoor moet de verkoop van de toestellen gestimuleerd worden. De verkoop van goedkopere toestellen is in de afgelopen maanden afgenomen en Samsung geeft aan zich daarom te blijven focussen op high-end modellen met een groot scherm. Te duur mogen ze echter niet zijn, zo blijkt uit de tegenvallende verkopen van de Galaxy S6, en daarom moeten de prijzen omlaag.

Of de prijsverlaging daadwerkelijk ook voor de Galaxy S6 Edge zal gelden is nog niet duidelijk. De Koreaanse fabrikant heeft immers al een aantal keer laten weten dat dit toestel boven verwachting goed verkoopt. Wel heeft Samsung momenteel in Nederland een cashback-actie lopen waarmee je 100 euro op het aankoopbedrag van de Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge terug kunt krijgen.

De verwachting is dat Samsung volgende maand twee nieuwe topmodellen aankondigt. Op 13 augustus houdt het bedrijf een persevenement waar mogelijk de Galaxy Note 5 en de Galaxy S6 Plus, beiden met een groot scherm, gepresenteerd worden.

Reacties (0)