Samsung verhelpt probleem van per ongeluk Bixby openen

20 september 2018 1 Minuut 0 Reacties
samsung-galaxy-note-9-foto-6

Samsung brengt een update uit voor de Samsung Galaxy Note 9 die moet helpen met het probleem van per ongeluk Bixby aanspreken. Je kunt nu namelijk instellen dat je de knop voor de stemassistent niet één, maar twee keer moet indrukken voor het openen.

Twee keer drukken voor Bixby

Hoewel de Bixby-stemassistent nog helemaal niet zo handig blijkt te zijn, vooral hier in Nederland, krijg je wel standaard een extra hardwareknop op je nieuwe Samsung-smartphones waarmee je de stemassistent razendsnel kunt aanspreken. Dat leidt soms tot irritatie, omdat je de knop vaak per ongeluk indrukt en het toestel meteen overschakelt. Het knopje uitschakelen wordt helaas niet ondersteunt en er een andere functie aan toewijzen is officieel ook niet mogelijk. Maar Samsung komt gebruikers nu toch een beetje tegemoet.

Er is nu namelijk een update beschikbaar voor de Samsung Galaxy Note 9 die ervoor zorgt dat je kunt instellen dat je niet één, maar twee keer de Bixby-knop moet indrukken voor het oproepen van de persoonlijke hulp. Je vindt de nieuwe optie binnen de instellen van de stemassistent, maar dan moet je die wel eerst openen. Na het updaten vind je dan in het menu de optie voor het instellen van de knop. Door in te stellen dat je er nu twee keer op moet drukken, voorkom je waarschijnlijk een hoop gedoe in de toekomst.

Reacties (0)