Samsung presenteert nieuwe midrangers: Galaxy A51 en Galaxy A71

12 december 2019 2 Minuten 0 Reacties
Samsung Galaxy A51

Samsung heeft de Galaxy A51 en de Galaxy A71 gepresenteerd. De toestellen hebben geen notch, maar een gaatje in het display voor de frontcamera. Ook de camera's achterop zijn sterk verbeterd.

Samsung heeft eindelijk de opvolger van de populaire Samsung Galaxy A50 gepresenteerd. De Samsung Galaxy A51 krijgt vier camera’s aan de achterkant en draait direct op Android 10. Ook heeft het Zuid-Koreaanse bedrijf de Galaxy A71 gepresenteerd.

Samsung Galaxy A51

De afgelopen tijd verschenen er al geruchten over de Samsung Galaxy A51 en de meeste specificaties lagen dan ook al op straat. De Galaxy A51 krijgt een Infinity-O display van 6,5-inch, een Exynos 9611-processor, 4 of 6 GB werkgeheugen en 64 of 128 GB opslaggeheugen. Ter vergelijking, de Galaxy A50 heeft een 6,4″-scherm en een Exynos 9610-processor. Dit keer dus ook geen notch (scherminkeping), maar een gaatje in het display voor de frontcamera. Het toestel krijgt opnieuw een grote batterij van 4.000 mAh. Snelladen kan met de 15W-lader en ook de vingerafdruksensor onder het scherm keert terug op dit nieuwe model.

Achterop heeft de Galaxy A51 er een camera bijgekregen. Niet drie, maar vier camera’s vinden we op het nieuwe toestel terug. De hoofdcamera gaat op dit nieuwe model van 25 megapixel naar 48 megapixel en de ultra-groothoeklens gaat van acht megapixel naar twaalf megapixel. Er is een dieptesensor van vijf megapixel en tenslotte krijgt de Galaxy A51 ook een macrolens van vijf megapixel om foto’s van heel dichtbij te kunnen maken. Voorop vinden we een camera van 32 megapixel terug.

Advertentie

Het toestel verschijnt op 27 december in Vietnam voor omgerekend ongeveer 330 euro. Er zijn vier kleuren beschikbaar, namelijk Prism Crush Black, Prism Crush White, Prism Crush Pink en Prism Crush Blue. Deze kleuren zijn niet exclusief voor de Aziatische markt, maar moeten ook naar Europa komen. Een Nederlandse verschijningsdatum is op dit moment nog niet bekend.

Samsung Galaxy A71

Naast de Samsung Galaxy A51 werd ook de Samsung Galaxy A71 gepresenteerd. Dit toestel komt met een Super Amoled-scherm van 6,7-inch in een resolutie van 2.400 bij 1.080 pixels. Ook hier geen notch, maar een gaatje in het display voor de frontcamera van 32 megapixel.

De processor is niet exact bekend, maar wordt waarschijnlijk een Snapdragon 730. Verder kun je kiezen uit 6 of 8 GB werkgeheugen en 128 GB opslaggeheugen. De batterij heeft een capaciteit van 4.500 mAh en snelladen tot 25W wordt ondersteund.

Achterop vinden we tevens vier camera’s terug. Een hoofdcamera van 64 megapixel (f/1.8), ultra-groothoeklens van twaalf megapixel (f/2.2) en een dieptesensor van vijf megapixel (f/2.2). Ook hier vinden we een macrolens van vijf megapixel (f/2.4) terug. We mogen verwachten dat ook dit nieuwe toestel direct zal draaien op Android 10.

Een verschijningsdatum en prijs voor de Samsung Galaxy A71 zijn op dit moment nog niet bekend.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)