Samsung presenteert Galaxy Fold met flexibel scherm van 7,3-inch

20 februari 2019 2 Minuten 0 Reacties
samsung-galaxy-fold-4

Samsung heeft woensdagavond Nederlandse tijd officieel de Samsung Galaxy Fold onthuld: de opvouwbare smartphone van het bedrijf. De telefoon beschikt over een buigzaam scherm van maximaal 7,3-inch.

Dit is de Samsung Galaxy Fold

De Samsung Galaxy Fold is officieel gepresenteerd. Het apparaat beschikt over een zogenaamd Infinity Flex Display van 7,3-inch, dat kan worden opgevouwen tot een veel kleiner scherm. Het display beschikt over een polymeerlaag die vijftig procent dunner is, waardoor het scherm daadwerkelijk kan worden opgevouwen. Ook is er een speciaal scharnier aanwezig, die beschikt over meerdere tandwielen. Die tandwielen krijg je zelf nooit te zien, aangezien die netjes zijn weggewerkt in de behuizing van de opvouwbare smartphone.

De vingerafdrukscanner zit “aan de kant waar je duim van nature rust” en de twee batterij zijn verdeeld over beide kanten, zodat er geen problemen met het balans ontstaan. Verder is het mogelijk tot drie apps tegelijkertijd open te hebben staan op het volledig ontvouwen scherm. Bovendien is het zo dat de software reageert op de stand van het apparaat en kun je verdergaan waar je was gebleven voor het uitvouwen. Daarnaast heeft Google er mede voor gezorgd dat de Fold goed om kan gaan met de softwaremogelijkheden.

Qua specificaties beschikt de Samsung Galaxy Fold over een nieuwe generatie AP-chipset en 12 GB aan werkgeheugen. Verder is het mogelijk andere apparaten op te laden via één van de twee batterijen in de Fold, via Powershare. Het scherm is een amoled-variant, terwijl AKG natuurlijk heeft meegeholpen met de geluidsvoorzieningen. Bovendien zijn er zes camera’s aanwezig op het apparaat: drie lenzen aan de achterkant, twee aan de binnenkant en één op de cover. Zo is er altijd wel een cameralens beschikbaar voor een foto.

Advertentie

Prijs en beschikbaarheid

Samsung heeft nog geen prijs bekendgemaakt, maar de Samsung Galaxy Fold is wel vanaf het tweede kwartaal verkrijgbaar in Nederland, in de kleuren zilver, zwart, groen en blauw.

Reacties (0)