Samsung presenteert de Exynos 9810-chipset

04 januari 2018 1 Minuut 0 Reacties
exynos 9810

Samsung heeft de Exynos 9810-chipset onthuld. Deze chipset voor high-end smartphones vinden we waarschijnlijk als eerste terug in de nieuwe Samsung Galaxy S9 en S9 Plus.

De Exynos 9810 is vele malen krachtiger dan de voorganger, de Exynos 8895. De chip heeft vier Exynos M3-cores op 2,9 GHZ en vier ARM Cortex A55-cores die energiezuiniger en iets minder krachtig zijn. Volgens Samsung is de nieuwe chipset ongeveer 40% krachtiger dan de Exynos 8885. De Exynos 9810 beschikt over de laatste Mali G72-gpu die 20% krachtiger zou zijn.

3d-gezichtsherkenning mogelijk

De chipset zou beschikken over een zelflerende technologie voor gezichtsherkenning. Samsung zelf noemt het een hybride 3d-gezichtsherkenningssysteem. Zo leert het systeem om objecten en gezichten te herkennen, wat niet alleen kan helpen voor de beveiliging, maar ook voor het herkennen van gezichten op foto’s. De chip kan 3d-scans van gezichten met diepte herkennen en verwerken, waardoor deze technologie een stap voorwaarts zal maken ten opzichte van de huidige gezichtsherkenning-technologie in veel smartphones.

De nieuwe beeldverwerkingschip helpt bij het maken van foto’s en video’s en zorgt voor betere stabilisatie en beter beeld bij weinig licht. De Exynos 9810 ondersteunt ook video’s in 4K. Tot slot heeft de chip een lte-modem aan boord die een downloadsnelheid van maximaal 1,2 Gbit per seconde kan ondersteunen. Voor uploaden geldt een snelheid van maximaal 200 Mbit per seconde.

Advertentie

De chipset zou in november al in productie zijn gegaan. Meer informatie over de nieuwe Exynos 9810-chipset lees je op de website van Samsung.

Reacties (0)