Samsung onthult de Galaxy View, ontworpen voor bekijken video’s

28 oktober 2015 1 Minuut 0 Reacties
Samsung View

Zojuist heeft Samsung de Galaxy View officieel aangekondigd. De Koreaanse fabrikant brengt de 18,4-inch tablet, draaiend op Android, op de markt voor diegenen die graag content consumeren, met name video's.

Een grote verrassing is het niet meer maar zojuist heeft Samsung de Galaxy View officieel aangekondigd. De Koreaanse fabrikant brengt de 18,4-inch tablet, draaiend op Android, op de markt voor diegenen die graag content consumeren, met name video’s.

Samsung Galaxy View

De Samsung Galaxy View is met zijn formaat van 18,4-inch een reusachtige tablet maar met een reden. Door zijn grote formaat maar tegelijkertijd mobiliteit kan het apparaat overal in huis gebruikt worden voor het bekijken van videomateriaal. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Netflix, uitzending gemist-diensten en live tv-zenders. Samsung zet de belangrijkste diensten voor videomateriaal al op het homescreen.

Advertentie

De ingebouwde accu moet ervoor zorgen dat je 8 uur naar videomateriaal kunt kijken voordat de tablet weer aan de lader moet. De standaard maakt het mogelijk de tablet in twee posities op een tafel of bureau te zetten zodat je altijd uit een comfortabele hoek naar content kunt kijken. Het toestel beschikt over een 18,4-inch ips lcd-display met een full hd-resolutie. Onder de motorkap zien we een Exynos 7580 octacore-processor met een kloksnelheid van 1.6GHz terug, vergezeld door 2GB aan werkgeheugen en 32GB aan opslaggeheugen dat met een microSD-kaart uit te breiden is.

Verder komt de tablet met 802.11ac WiFi en Bluetooth 4.1 voor draadloze communicatie, optioneel 3G/4G voor snel mobiel internet, een 2.1 megapixel camera aan de voorzijde en een 5700mAh accu met een batterijduur van 8 uur. Qua software lijkt Samsung de tablet te voorzien van een speciale multimedia-interface, die over Android 5.1 Lollipop heen ligt. Ook moet het apparaat eenvoudig middels stemcommando’s bediend kunnen worden. Het apparaat heeft een gewicht van 2,65 kilogram en is 11,9 millimeter dun.

Prijs en beschikbaarheid

De Samsung Galaxy View met Wi-Fi zal in Nederland medio november beschikbaar zijn in de kleur zwart, daarmee heeft Nederland de Europese primeur. Samsung raadt een verkoopadviesprijs aan van €699.

Reacties (0)