‘Samsung maakt minder 10.1-inch tablets door tegenvallende verkopen’

29 augustus 2013 1 Minuut 1 Reacties
Samsung-Galaxy-Tab-3-10-review-totaal

Volgens Digitimes vallen de verkoopcijfers van de 10.1-inch tablets flink tegen en daarom heeft Samsung besloten de bestellingen van componenten voor de 10.1-inch modellen te verlagen.

Samsung beschikt over een groot assortiment tablets, in alle soorten en maten. De afgelopen jaren waren de 10.1-inch modellen van de Koreaanse fabrikant zeer populair, met name de modellen in de Galaxy Tab-serie. Daar lijkt verandering in te komen want Samsung zou volgens berichten uit Korea de bestellingen voor 10.1-inch tablets flink verlaagd hebben.

Volgens Digitimes vallen de verkoopcijfers van de 10.1-inch tablets flink tegen en daarom heeft Samsung besloten de bestellingen van componenten voor de 10.1-inch modellen te verlagen. De belangrijkste reden voor de tegenvallende verkoopcijfers is de toenemende interesse van consumenten in kleinere tablets. De 7-inch tabletmarkt is momenteel dé plek waar het geld te verdienen valt, met name wat betreft Android.

Toch is dat niet de enige reden voor de matige verkoopcijfers van onder meer de Galaxy Tab 2 (10.1) en de Galaxy Tab 3 (10.1). Samsung heeft namelijk ook wat deze modellen betreft weinig vernieuwd. De derde generatie is qua hardware nauwelijks verbeterd en ligt op een prijsniveau waar je vandaag de dag tablets met betere specificaties voor kunt vinden. Het wachten is op een high-end 10.1-inch tablet van Samsung en als we de geruchten mogen geloven krijgen we die tijdens IFA 2013 te zien.

Advertentie

Dat is echter niet alles want Samsung zou ook werken aan een nog grotere tablet, een Galaxy Note 12 met een display van maar liefst 12.2-inch. Ook dit model zou als we de geruchten mogen geloven tijdens IFA 2013 gepresenteerd worden.

Reacties (1)