‘Samsung maakt Apple’s 3D Touch-functie na voor volgende Galaxy Note’

25 september 2016 1 Minuut 0 Reacties
Samsung patent 3D Touch

Samsung heeft een nieuw patent ingediend, dat beschrijft hoe verschillende drukniveau's op een scherm verschillende functies te voorschijn kunnen brengen op een smartphone of tablet. Deze functie kennen we al van Apple onder de naam 3D Touch.

iPhone 6S Plus

Apple introduceerde 3D Touch gelijktijdig met de iPhone 6S en 6S Plus, die deze functie bezitten. Druk je harder op het scherm, dan wordt een mini-menu te voorschijn getoverd. Daarmee krijgt de gebruiker snel toegang tot diverse functies.

Galaxy Note

Nu wil Samsung blijkbaar ook zo’n functie in nieuwe smartphones en tablets inbouwen. Samsung heeft al wat kansen laten lopen dit jaar; Synaptics heeft al vrij snel een soort kopie van 3D Touch geproduceerd die makkelijk in de Note 7 of de Galaxy S7 had kunnen worden ingebouwd. Kennelijk vond Samsung de oplossing van Synaptics niet goed, en is het Koreaanse bedrijf op zoek gegaan naar een eigen manier om 3D Touch na te maken.

S-Pen

Patently Apple heeft ontdekt dat Samsung bij het Amerikaanse octrooibureau een 3D Touch-achtige functie heeft geregistreerd. Dit is nog weinig meer dan een stroomschema waarin met tekst wordt omschreven wat de bedoeling is. Samsung breidt de drukgevoeligheid overigens uit naar de S-Pen, die bij de Galaxy Note-modellen worden geleverd. Druk je harder met de pen op het scherm, dan werkt 3D Touch (dat natuurlijk anders gaat heten) ook.

Advertentie

Het kan een kwestie van tijd zijn totdat Samsung met een drukgevoelige telefoon op de markt komt, maar met patenten is het altijd onzeker of en wanneer ze daadwerkelijk in nieuwe producten worden verwerkt. Wellicht doet de functie zijn intrede op de volgende Galaxy Note.

Wat 3D Touch precies kan doen op een iPhone 6S Plus en een iPhone 7 Plus, is in dit artikel te lezen.

Reacties (0)