‘Samsung levert geen usb-adapter en oordoppen bij volgende Galaxy’

08 december 2020 1 Minuut 0 Reacties
samsung-galaxy-s21-renders-5

Als we de nieuwste geruchten mogen geloven dan brengt Samsung straks de Galaxy S21-lijn uit zonder usb-adapter en zonder oordoppen.

Vlak na het Apple-evenement in oktober maakte Samsung de iPhone-maker belachelijk voor het feit dat de nieuwe iPhone 12 zonder usb-adapter en oordoppen geleverd wordt. Maar nu lijkt het er dus op dat Samsung waarschijnlijk dezelfde strategie hanteert als het gaat om de aankomende Galaxy S21-lijn, die mogelijk in januari gepresenteerd wordt tijdens een Unpacked-evenement.

Samsung-smartphones zonder accessoires

Dat schrijft althans de Braziliaanse website Technoblog. De Samsung Galaxy S21, Galaxy S21 Plus en Galaxy S21 Ultra zijn aldaar goedgekeurd door de communicatiewaakhond onder de codenamen SM-G991B/DS, SM-G996B/DS en SM-G998B/DS. Uit de documentatie valt weinig informatie te ontrekken, maar er staat wel iets opmerkelijks in. Anantel, de waakhond, maakt namelijk melding van het feit dat de telefoons zonder usb-adapter en zonder oordoppen geleverd wordt — precies wat Apple dus doet met de onlangs gelanceerde iPhone 12-lijn.

Hoewel dit voor veel insiders niet als een verrassing komt (er bestonden al geruchten over dit idee), is het toch best ironisch om te zien wat hier gebeurt. Het bedrijf dat een ander bedrijf belachelijk maakt voor bepaalde praktijken, is daar zelf dus ook niet vies van. Een paar jaar geleden maakte Samsung Apple ook belachelijk toen de iPhone zonder koptelefoonaansluiting aangekondigd werd. Maar het duurde niet lang voordat de Zuid-Koreaan hetzelfde deed met de Galaxy Note 10. We kunnen nu al niet wachten op het standaardverhaal met betrekking tot het milieu.

Advertentie

Een interessante toevoeging is dat de Braziliaanse consumentenbond onlangs besloot dat Apple wel degelijk verplicht is een oplader mee te leveren. Mocht Samsung dit inderdaad voornemens zijn, dan hebben Brazilianen mogelijk geluk, aangezien het bedrijf dus verplicht kan worden dergelijke zaken op orde te hebben. Mogelijk treden andere landen in de voetsporen van Brazilië, maar dat moeten we nog even afwachten.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)