‘Samsung lanceert in februari 11.6 inch tablet met Retina resolutie, eerder dan Apple’

08 december 2011 1 Minuut 1 Reacties
retina-ipad-3-display

Dat Apple's volgende generatie iPad uitgerust zal zijn met een hogere resolutie dan het huidige model is zeer waarschijnlijk maar of Apple de eerste zal zijn met een display met Retina resolutie valt te betwijfelen. Volgens bronnen van BGR komt Samsung namelijk in februari al met een 11.6 inch tablet welke een resolutie heeft van maar liefst 2.560 bij 1.600 pixels. Dit komt aardig overeen met wat Apple voor de iPad 3 in petto zou hebben.

Ondanks dat de tablet een groter display heeft dan Samsung’s Galaxy Tab 10.1 zou de tablet niet veel groter zijn doordat het frame dunner geworden is. De bronnen weten verder te melden dat de tablet zal worden uitgerust met Android 4.0 Ice Cream Sandwich als besturingssysteem en een krachtige dual-core Exynos 5250 2GHz processor, welke vergelijkbaar zou zijn met Apple nieuwe A6 processor.

Verder zou de nieuwe Samsung tablet beschikken over Android Beam ondersteuning om eenvoudig bestanden uit te wissen met andere Android 4.0 apparaten met Android Beam ondersteuning, zoals de Galaxy Nexus. Een speciale draadloze docking modus zou daarnaast een eenvoudige manier moeten zijn om games te spelen op een HDTV. Hiermee zou Samsung de concurrentie aan kunnen gaan met de Apple TV en AirPlay.

Er is door Samsung zelf niks bevestigd dus het wordt waarschijnlijk afwachten tot het Mobile World Congres in februari, tenzij er voor die tijd nog interessante details verschijnen.

Reacties (1)