Samsung lanceert 7 inch phablet in China

25 juli 2014 1 Minuut 0 Reacties
Samsung-Galaxy-Tab-Q

Samsung heeft een nieuwe 7 inch phablet gelanceerd in China; de Samsung Galaxy Tab Q met LTE ondersteuning, Android 4.4 KitKat en 720p scherm.

Het is alweer een paar maanden geleden dat we voor het eerst de 7 inch Samsung phablet tegen kwamen op het internet. Vanaf het begin was al duidelijk dat deze phablet bedoeld was voor de Chinese markt, en nu heeft Samsung het product daar ook daadwerkelijk gelanceerd.

STM-T2558 – Samsung Galaxy Tab Q

De STM-T2558 is een smartphone/tablet-combinatie (phablet) met een 7 inch scherm en gaat door het leven als de Galaxy Tab Q. Deze phablet is niet bedoeld als high-end machine en dat zien we terug in de specificaties. Het 7 inch scherm heeft een resolutie van 1280 x 720 pixels en verder beschikt het toestel over een 1.2 GHz quad-core processor, 2 en 8 megapixel camera’s, een MicroSD slot en een 3200 mAh accu. Dit natuurlijk naast de standaard zaken zoals LTE, GPS, Bluetooth 4.0 en WiFi. De phablet weegt 250 gram en is ongeveer 9 millimeter dik. De randen (bezels) aan de zijkant van de phablet zijn smal gehouden zodat het bellen met dit apparaat niet al te overdreven groot is.

Prijs en beschikbaarheid in Nederland

Op dit moment is de Samsung Galaxy Tab Q zoals gezegd alleen beschikbaar in China. Of deze mid-range phablet ook naar Nederland komt en voor welke prijs is nog niet bekend, maar als we eerlijk zijn ligt het niet in de lijn der verwachting. Samsung heeft in Nederland onder meer de 7-inch Galaxy Tab 4 (7.0) en de Galaxy Note 3 gelanceerd.

Bron Samsung Via SamMobile

Reacties (0)