Samsung introduceert ATIV Tab 3 tablet met Windows 8

20 juni 2013 2 Minuten 2 Reacties
Samsung-ATIV-Tab-3

Samsung heeft vandaag tijdens een persevenement in Londen een nieuwe tablet gepresenteerd. Het nieuwe model heeft de naam ATIV Tab 3 meegekregen en draait op de volledige versie van Windows 8.

Samsung ATIV Tab 3

Kijkend naar het design houdt Samsung vast aan het design van de eerste gelanceerde ATIV Tab die draaide op Windows RT. Ook de nieuwe ATIV Tab 3 beschikt over een 10.1-inch IPS LCD display en een standaard een resolutie van 1.366 bij 768 pixels.

In tegenstelling tot de ATIV Tab draait het nieuwe model op de volledige versie van Windows 8 met onbeperkte toegang tot de desktopinterface. Niet lang na de lancering zal de tablet vanzelfsprekend ook de update naar Windows 8.1 krijgen. Samen met Windows 8 bundelt Samsung de volledige Home & Student versie van Office 2013, een pakket met onder andere Word en Excel dat je normaal gesproken los moet aanschaffen.

Daarnaast wordt de tablet net als de ook vandaag aangekondigde Samsung ATIV Q convertible uitgerust met SideSynch software. Hiermee kun je eenvoudig een back-up maken van je telefoon en kun je het toetsenbord van je tablet gebruiken om op je telefoon teksten in te voeren.

Advertentie

De ATIV Tab 3 draait op Intel Atom Z2760-processor met een kloksnelheid van 1.8GHz, vergezeld door 2GB aan werkgeheugen en 64GB aan SSD opslaggeheugen. wat betreft de aansluitingen beschikt de tablet over een microSD kaartlezer, een microUSB-2.0-poort en een microHDMI-poort. Net als de modellen in de Galaxy Note-serie van Samsung wordt de ATIV Tab 3 geleverd met een active digitzer stylus die in de behuizing opgeborgen kan worden.

De tablet is volgens Samsung één van de dunste Windows 8 tablets van dit moment met een profiel van maar 8.2 millimeter. Het geheel heeft een gewicht van 550 gram en op een volle lading moet de 25,6Wh batterij ongeveer 10 uur meegaan. Wat betreft de accessoires wordt er geen fysiek keyboard dock aangeboden zoals bij andere fabrikanten. Samsung heeft wel een case waarmee de tablet in een hoek geplaatst kan worden en welke beschikt over een Bluetooth keyboard.

Prijs en beschikbaarheid

De Samsung ATIV Tab 3 is vanaf eind augustus in Nederland te koop voor een verkoopadviesprijs van 629 euro. In Nederland wordt alleen een witte variant gelanceerd. Of er ook een 3G-versie komt is niet bekend.

Video: Phonearena

Reacties (2)