Samsung Galaxy Tab S5e heeft problemen met wifi-signaal

01 mei 2019 1 Minuut 0 Reacties
Samsung Galaxy Tab S5e-2

De Samsung Galaxy Tab S5e lijkt een designfout te hebben. Het wifi-signaal kan namelijk onderbroken worden met je hand wanneer je de tablet horizontaal vasthoudt.

Het zijn niet de beste weken voor de Zuid-Koreaanse fabrikant Samsung. Na het uitstellen van de opvouwbare Samsung Galaxy Fold, door negatieve ervaringen met het scherm van de eerste reviewmodellen, lijkt nu ook de Samsung Galaxy Tab S5e een probleem te hebben. Door de tablet op een bepaalde manier vast te houden wordt het wifi-signaal onderbroken.

Het probleem doet zich voor wanneer je de tablet in horizontale stand in handen hebt. Wanneer je de tablet in de linkerhoek onderaan in handen hebt, lijkt het wifi-signaal verloren te gaan, zo bericht David Waner op Instagram. Het lijkt erop dat hoe steviger je de tablet in de hoek vast hebt, des te groter de kans dat de wifi-verbinding er helemaal mee ophoudt.

Advertentie

Tablet 180 graden draaien

De oplossing is dan om de tablet 180 graden te draaien, zodat de wifi-ontvanger bovenaan zit en je de tablet eigenlijk op de kop houdt, of deze in de verticale stand te gebruiken. Het wifi-signaal wordt niet altijd voor honderd procent onderbroken, maar een goede verbinding heb je in ieder geval niet meer. Een dergelijk designprobleem is niet met een software-update op te lossen. Website Sammobile heeft het ook uitgeprobeerd en alhoewel het wifi-signaal niet helemaal wegviel, merkten ook zij de desbetreffende problemen. Mensen die contact opnamen met Samsung kregen een nieuw model opgestuurd, maar ook deze heeft dezelfde problemen. Het lijkt dus echt om een designfout te gaan in de Samsung Galaxy Tab S5e.

Reacties (0)